kaczma2 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Na początku sierpnia 2024r. na podstawie instrukcji zacząłem budowę modelu frachtowca. Pierwszą robiłem nadbudówkę. Potem zabrałem się za kadłub. Wszystko robię z płyt. Elementy wycinam według powiększonych rysunków z instrukcji. Przestrzenie między wręgami wypełniłem styropianem. W tle zdjęć bałagan ale zdjęcia były robione na szybko. Miałem błękitne tło ale pociąłem na nadbudówkę i pokład. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 22 Października Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października Musiałem zrobić wycięcie w stępce na silnik. Wypadł tak nisko. Śruba jeszcze nie zlutowana. Czekam na przyrząd. Sprzęgło wału bezpośrednie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Października Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października Oszlifowałem cały styropian na kadłubie. Wymaga jeszcze dopieszczenia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Października Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października Kadłub gotowy do laminowania. Nadbudówka wygląda teraz tak: A ładownie z pomalowanymi listewkami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 26 Października Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października Położyłem laminat. Jedna warstwa. Wyszło dobrze. Zdjęcie przedstawia kadłub z usuniętym styropianem z wewnętrznej strony nadburcia. Dla wzmocnienia, na nadburciu będzie naklejony pasek nakładki. Płyty pokładu są już wycięte. Teraz będą wpasowane i przyklejone a potem szpachlowanie. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 4 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Pokład dziobowy i dolny, środkowy przyklejony. Tylny dopasowany. Tak wygląda na wczoraj. Muszę pokombinować jak nakładać nadbudówkę. W instrukcji nie jest pokazane. Prawdopodobnie przyklejona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Kołnierz wewnętrzny wklejony w pokład. Na to nasadzana nadbudówka + magnesy neodymowe. Pozdrawiam Sławomir. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Nakładanie nadbudówki rozwiązałem w ten sposób Woda może dostać się do środka ale myślę, że nie dojdzie do tego. Zrobiłem schodki. Malutkie części ale jakoś wyszło. Zlutowałem w przyrządzie śrubę. Wyszła trochę za duża. Od wału w górę jest mało miejsca. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi