Jerzy_R Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 30 minut temu, robertus napisał: Oblot jak się zrobi słonecznie. znaczy, jutro? 😁
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 5 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Lutego A-26 Invader już gotowy do oblotu. Waży 1650gramów bez świec dymnych. Ze świecami waży 1950gramów. Kurcze dużo za dużo.Ciekawe czy w ogóle podniesie d..pę do loty przy ciągu 1350 gram. Obciążenie skrzydła to 71g/dm2. Niby nie za dużo, ale on musi dobrze wychodzić z ręki. Zobaczymy. Na zdjęciach pokazałem szczegóły mocowania świec. Tym razem na dwa paski. 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 8 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Lutego Po oblocie, trochę było zimno i wiało, ale skusiło mnie to słoneczko. Generalnie ok, musze go trochę jeszcze poustawiać w kolejnych lotach, ale żeby oblot był mocno stresujący to nie mogę powiedzieć. 6
RobRoy Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Gratulacje - kolejna udana konstrukcja .... Silniczki porwały model jak diabeł duszę .... 😉 A jak zęby wyszczerzy to strach się bać .... murzyniątka pewnie od razu szukały krzków . 😉
robertus Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego Plany z których sobie go zrobiłem. Zaznaczam, że jak to u mnie trzeba pomysleć i poprzycinac np wregi w kadłubie bo plany nie uwzględniaja grubości depronu z jakiego sie buduje model. a26invader-kadlub.pdf a26invader-ogon.pdf a26invader-skrzydlo.pdf a26invader-silnik-szkielet.pdf a26invader-silnik-pokrycie.pdf a26invader-kadlub-gora.pdf 1
Rekomendowane odpowiedzi