Osa Opublikowano wczoraj o 15:18 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:18 Hej. Pacjent to serwo tytułowe, producent podaje że może się obracać o 360 stopni. Kręcą powoli palcami faktycznie nie ma blokady. Teraz o co mi chodzi. Chcę dwa takie serwa wykorzystać do napędu w TKS-ie 1/16. Po podłaczeniu do odbiornika Frsky X8R i sterowaniu nadajnikiem Horus X10 mam standartowe wychylenia. Podobno Fryskaye tak mają? Czy da się to jakoś obejść bez rozbierania serwa? Zwiększanie zakresu w nadajniku nie daje obrotu dużo większego niż standartowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano wczoraj o 16:06 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:06 Masz jakies adruino aby sprawdzic to: https://protosupplies.com/product/servo-motor-micro-mg90s-continuous-rotation/ Albo najprostszy servo driver? Wlasciwie to serwo 360 deg nie moze byc sterowane katem. Wiec jezeli mozesz je wsysterowac tzn ze to nie jest zmodyfikowane serwo i do krecenia sie 360 st musisz je otworzyc i zmodyfikowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano wczoraj o 17:22 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:22 Tu coś jeszcze https://techfreak.pl/serwomechanizm-towerpro-sg90-ciagly-obrot/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano wczoraj o 18:12 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:12 Dziękuję za podpowiedzi. Przejrze podesłane propozycje i zobaczę co dam radę zdziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 18:55 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:55 Za dzieciaka wlutowyałem rezystory zamiast potencjometru, w taki sposób, aby ich rezystancja odpowiadała potencjometrowi w neutrum. Wtedy trochę ponad neutrum się kręci w jedną (i nawet proporcjonalnie steruje prędkością), a trochę poniżej kręci się w drugą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano wczoraj o 19:14 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:14 Masz rację Patryk, do dziś mam dwa HS311 tak przerobione na razie nie mają zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Przerobiłem po staremu. Dwa rezystorki zamiast potencjometru i z tzw. bani. Znalazłem w szufladzie 2,7k troszkę przesunąłem center serwa i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi