Osa Opublikowano wczoraj o 15:18 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:18 Hej. Pacjent to serwo tytułowe, producent podaje że może się obracać o 360 stopni. Kręcą powoli palcami faktycznie nie ma blokady. Teraz o co mi chodzi. Chcę dwa takie serwa wykorzystać do napędu w TKS-ie 1/16. Po podłaczeniu do odbiornika Frsky X8R i sterowaniu nadajnikiem Horus X10 mam standartowe wychylenia. Podobno Fryskaye tak mają? Czy da się to jakoś obejść bez rozbierania serwa? Zwiększanie zakresu w nadajniku nie daje obrotu dużo większego niż standartowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano wczoraj o 16:06 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:06 Masz jakies adruino aby sprawdzic to: https://protosupplies.com/product/servo-motor-micro-mg90s-continuous-rotation/ Albo najprostszy servo driver? Wlasciwie to serwo 360 deg nie moze byc sterowane katem. Wiec jezeli mozesz je wsysterowac tzn ze to nie jest zmodyfikowane serwo i do krecenia sie 360 st musisz je otworzyc i zmodyfikowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano wczoraj o 17:22 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:22 Tu coś jeszcze https://techfreak.pl/serwomechanizm-towerpro-sg90-ciagly-obrot/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano wczoraj o 18:12 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:12 Dziękuję za podpowiedzi. Przejrze podesłane propozycje i zobaczę co dam radę zdziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Za dzieciaka wlutowyałem rezystory zamiast potencjometru, w taki sposób, aby ich rezystancja odpowiadała potencjometrowi w neutrum. Wtedy trochę ponad neutrum się kręci w jedną (i nawet proporcjonalnie steruje prędkością), a trochę poniżej kręci się w drugą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 23 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Masz rację Patryk, do dziś mam dwa HS311 tak przerobione na razie nie mają zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Przerobiłem po staremu. Dwa rezystorki zamiast potencjometru i z tzw. bani. Znalazłem w szufladzie 2,7k troszkę przesunąłem center serwa i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi