Skocz do zawartości

Serwo MG90S potrzebne jako napęd do niewielkiego czołżka

Osa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. 

Pacjent to serwo tytułowe, producent podaje że może się obracać o 360 stopni. Kręcą powoli palcami faktycznie nie ma blokady.

Teraz o co mi chodzi. Chcę dwa takie serwa wykorzystać do napędu w TKS-ie 1/16.

Po podłaczeniu do odbiornika Frsky X8R i sterowaniu nadajnikiem Horus X10 mam standartowe wychylenia. Podobno Fryskaye tak mają? Czy da się to jakoś obejść bez rozbierania serwa?

Zwiększanie zakresu w nadajniku nie daje obrotu dużo większego niż standartowo. 

Masz jakies adruino aby sprawdzic to:

https://protosupplies.com/product/servo-motor-micro-mg90s-continuous-rotation/

Albo najprostszy servo driver?

Wlasciwie to serwo 360 deg nie moze byc sterowane katem. Wiec jezeli mozesz je wsysterowac tzn ze to nie jest zmodyfikowane serwo i do krecenia sie 360 st musisz je otworzyc i zmodyfikowac.

Za dzieciaka wlutowyałem rezystory zamiast potencjometru, w taki sposób, aby ich rezystancja odpowiadała potencjometrowi w neutrum.

Wtedy trochę ponad neutrum się kręci w jedną (i nawet proporcjonalnie steruje prędkością), a trochę poniżej kręci się w drugą :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.