Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 27 Listopada Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Listopada Od dzieciństwa marzyłem o modelu A10. (oraz o F15 i F14 tez ) Wersje 2 x 70mm zrobił 3DLab po swojemu. To wielki model, drukowany z LW-PLA. Wg mnie to jeszcze nie jest dobry moment aby drukować tak wielkie modele z LW i patrzeć jak się deformują w pełnym słońcu. ALE jakiś mniejszy model który drukuje się kilkanaście godzin a nie kilkaset - to czemu nie. PTKYLE projektuje modele na EDF 40mm więc i ja też spróbowałem. I tak powstał A10. 800mm rozpietosci. Niecale 10dm2 powierzchni. Masa do lotu 650g na pakiecie 1300 3S. 9
adam.trzaskowski Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada 22 minutes ago, japim said: Wg mnie to jeszcze nie jest dobry moment aby drukować tak wielkie modele z LW i patrzeć jak się deformują w pełnym słońcu. Ja drukowalem zawsze z LW-PLA-HT ( https://colorfabb.com/lw-pla-ht-white ) Mozna na sloncu zostawiac.
Marek_Spy Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada Widziałem w locie na filmie, wydawał się być szybki i szalony jaka masa wyszła ?
japim Opublikowano 27 Listopada Autor Opublikowano 27 Listopada Napisalem Marku 650g do lotu z pakietem 3s 1300.
japim Opublikowano 28 Listopada Autor Opublikowano 28 Listopada A gdyby ktos pytal jak lata: Albo startuje: 4
Marek_Spy Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Wydaje mi się za szybki a próbowałeś szybować jak wtedy się zachowuje Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 28 Listopada Autor Opublikowano 28 Listopada 5 minut temu, Marek_Spy napisał: Wydaje mi się za szybki a próbowałeś szybować jak wtedy się zachowuje Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Na filmie widac jak szybuje na podejściu do lądowania. Obciążenie na poziomie 65g/dm2 to zdecydowanie nie jest szybowiec tylko odrzutowiec
Marek_Spy Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Tak myślałem, oczywiście oryginał tez nim jest 😀 masz super te drukowanki
Rekomendowane odpowiedzi