Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ares Opublikowano wczoraj o 14:31 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:31 Postanowiłem utworzyć ten wątek ,ponieważ w Aeroklubie Ziemi Lubuskiej funkcjonuje sekcja modelarska i warto aby napisać o tym parę słów. Generalnie muszę uczciwie przyznać ,że nie ma wielu modelarzy latających modelami RC ( a spalinowymi modelami to lata nas trzech : Ja , Sławek i Darek.) ale sekcja funkcjonuje i działa więc jest dobrze. Włądze Aeroklubu są nam przychylne i nie robią trudności ,co nie jest takie oczywiste w dzisiejszym skomercalizowanym świecie. Mamy do dyspozycji duży fragment regularnie koszonego lotniska obok pasa startowego , co umożliwia latanie modelami średniej wielkości. Dla dużych i szybkich modeli jest troszke za mało miejsca ze względu na to ,że lotnisko jest otoczone wokół lasem ale nie ma co narzekać. Lotnisko jest ogrodzone , mamy do dyspozycji bramę zamykaną na klucz oraz przy ogrodzeniu stoły umożliwiające serwis sprzętu. Zapraszam wszystkich modelarzy z okolic Zielonej Góry do zapisania się do sekcji i wspólnych lotów na lotnisku. Wrzucam parę zdjęć z tamtego roku na których widać naszą strefę i można zobaczyć jak to wszystko wygląda. Oprócz tego parę fotek z wczorajszych moich lotów w jesienno zimowej scenerii. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano wczoraj o 15:17 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:17 No ładny kawałek pola i pozazdrościć władz Aeroklubowych 43 minuty temu, Ares napisał: jest troszke za mało miejsca ze względu na to ,że lotnisko jest otoczone wokół lasem Zamienimy się? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano wczoraj o 15:49 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 15:49 32 minuty temu, Jerzy_R napisał: Zamienimy się? Wiem Jurku ,że obecnie ludzie mają niemałe problemy z miejscem do latania. U nas jest naprawdę super , choć napisałem tak dlatego ,że np. na modele jetów lub IMAC to jest trochę ciasno. Na kierunku gdzie jest ogromna przestrzeń za kilkaset metrów zaczyna się pas dlatego nie można tam latać. Dla modeli takich jakie ja buduję to jest po prostu raj. Modelarze latający dużymi i ciężkimi modelami latają w Cigacicach ( od Przylepu jakieś 15km ) tam można bezpiecznie latać gigantami. Ja uwielbiam klimat Aeroklubowych lotnisk a że latam modelami średniej wielkości to jeżdżę do Przylepu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano wczoraj o 16:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:02 14 minut temu, Ares napisał: Modelarze latający dużymi i ciężkimi modelami latają w Cigacicach ( od Przylepu jakieś 15km ) tam można bezpiecznie latać gigantami. Małymi modelami też fajnie się lata na Cigacicach😄😉 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano wczoraj o 17:26 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:26 Zazdroszczę. W Zielonej Górze się da, we Wrocławiu się nie da. Rozumiem, że ruch lotniczy duży etc. Ale lotnisko modelarskie nie musi być na lotnisku Aeroklubowym... Fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 19 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 7 godzin temu, robert.pilot napisał: Małymi modelami też fajnie się lata na Cigacicach😄😉 Wiem Robert 🙂, ale ja lubię klimat lotniska i oprócz lotów często podziwiam lądujące i startujące szybowce i samoloty. Dla mnie człowieka mieszkającego z dala od jakiegokolwiek lotniska jest to atrakcja. Do Cigacic zaglądam czasem podczas przejażdżek motocyklowych. Mam nadzieje ,że trafie kiedyś na Ciebie😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu I było mi się wyprowadzać z Gubina... 😭 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu 7 godzin temu, Ares napisał: Wiem Robert 🙂, ale ja lubię klimat lotniska i oprócz lotów często podziwiam lądujące i startujące szybowce i samoloty. Dla mnie człowieka mieszkającego z dala od jakiegokolwiek lotniska jest to atrakcja. Do Cigacic zaglądam czasem podczas przejażdżek motocyklowych. Mam nadzieje ,że trafie kiedyś na Ciebie😉 Też muszę wpaść z modelem do Przylepu, Darek już kilka razy mnie zapraszał😉, o ironio mam bliżej do AZL niż do Cikago...😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 6 godzin temu, robert.pilot napisał: Też muszę wpaść z modelem do Przylepu, Darek już kilka razy mnie zapraszał😉, o ironio mam bliżej do AZL niż do Cikago...😄 Serdecznie zapraszam ,napisz na PW jak będziesz się wybierał to podjadę. Nie dziwię się że latasz w Cigacicach bo jednak na Twojego Mx a w Przylepie troszkę ciasno.Nad pas nie można polecieć za plecami las a jak jeszcze paralotniarzy się najedzie to już w ogóle masakra.Ostatnio robią loty widokowe to ciągle startują i lądują.Czasem jest problem . Ja na szczęście mam możliwość przyjeżdżać w tygodniu to łatwiej mi trafić na spokojny dzień. Jak nie wieje w wekend to w tym roku jesienią było ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi