Skocz do zawartości

Lotnisko Przylep

Ares

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Jerzy_R napisał:

Zamienimy się? :D

Wiem Jurku ,że obecnie ludzie mają niemałe problemy z miejscem do latania. U nas jest naprawdę super , choć napisałem tak dlatego ,że np. na modele jetów lub IMAC to jest trochę ciasno. Na kierunku gdzie jest ogromna przestrzeń za kilkaset metrów zaczyna się pas dlatego nie można tam latać.

Dla modeli takich jakie ja buduję to jest po prostu raj.

Modelarze latający dużymi i ciężkimi modelami latają w Cigacicach ( od Przylepu jakieś 15km ) tam można bezpiecznie latać gigantami.

Ja uwielbiam klimat Aeroklubowych lotnisk a że latam modelami średniej wielkości to jeżdżę do Przylepu.

• Lubię to 1

7 godzin temu, robert.pilot napisał:

Małymi modelami też fajnie się lata na Cigacicach😄😉

Wiem Robert 🙂, ale ja lubię klimat lotniska i oprócz lotów często podziwiam lądujące i startujące szybowce i samoloty.

Dla mnie człowieka mieszkającego z dala od jakiegokolwiek lotniska jest to atrakcja.

Do Cigacic zaglądam czasem podczas przejażdżek motocyklowych. Mam nadzieje ,że trafie kiedyś na Ciebie😉

• Lubię to 1

7 godzin temu, Ares napisał:

Wiem Robert 🙂, ale ja lubię klimat lotniska i oprócz lotów często podziwiam lądujące i startujące szybowce i samoloty.

Dla mnie człowieka mieszkającego z dala od jakiegokolwiek lotniska jest to atrakcja.

Do Cigacic zaglądam czasem podczas przejażdżek motocyklowych. Mam nadzieje ,że trafie kiedyś na Ciebie😉

Też muszę wpaść z modelem do Przylepu, Darek już kilka razy mnie zapraszał😉, o ironio mam bliżej do AZL niż do Cikago...😄

• Lubię to 1

6 godzin temu, robert.pilot napisał:

Też muszę wpaść z modelem do Przylepu, Darek już kilka razy mnie zapraszał😉, o ironio mam bliżej do AZL niż do Cikago...😄

Serdecznie zapraszam ,napisz na PW jak będziesz się wybierał to podjadę.

Nie dziwię się że latasz w Cigacicach bo jednak na Twojego Mx a w Przylepie troszkę ciasno.Nad pas nie można polecieć za plecami las a jak jeszcze paralotniarzy się najedzie to już w ogóle masakra.Ostatnio robią loty widokowe to ciągle startują i lądują.Czasem jest problem .

Ja na szczęście mam możliwość przyjeżdżać w tygodniu to łatwiej mi trafić na spokojny dzień.

Jak nie wieje w wekend to w tym roku jesienią było ciężko.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.