Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. goras Opublikowano 2 Stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Stycznia Cześć zacząłem dla kumpla modelować makietę silnika do samolotu Siemens-Schuckert D.III, a potem oczywiście drukować Cylindry i korpus drukowane z ABS a rury ssące paliwo i jarzma popychaczy tu wydruki żywiczne. Same popychacze będą z poliestrowych bowdenów 3mm. Czekam na kalkomanie do oklejenia bloku silnika i będzie montaż wraz z przewodami wysokiego napięcia do świec. 7 1
goras Opublikowano 3 Stycznia Autor Opublikowano 3 Stycznia Wstępnie poskładany "na sztukę" bez kleju aby móc go jeszcze częściowo rozłożyć bo jutro odbieram kalkomanie które trzeba nakleić. Co prawda nie będą jakoś biły po oczach po zamontowaniu w samolocie ale taki detal będzie super. Trochę jeszcze zasmarkam olejem popychacze, zamocuje przewody i składam na gotowo 1 1
FockeWulf Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Sam projektowałeś czy gdzieś z Internetu projekt?
goras Opublikowano 3 Stycznia Autor Opublikowano 3 Stycznia Sam, z rzutów. Nie były one mega szczegółowe. Jak później Arek podesłał mi więcej lepszych zdjęć gdy staraliśmy się dojść do tego co jest napisane na tabliczkach zamocowanych do korpusu silnika okazało się, że można byłoby coś tu i tam poprawić ale pewnie tak jest zawsze, że idealnie nie jest ... dobra, jest olej 1 1
pacek Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Mój ci on będzie Przez ten silnik zmuszony jestem do podwyższenia poziomu wykonania modelu :), żeby pasował do silnika
goras Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia A co do przewodów na świece. Tak mi przyszła pewna wątpliwość do głowy, skoro to silnik rotacyjny to pewnie by się pourywały takie kable. Znalazłem w mniejszej skali wykonany przez kogoś model takiego silnika w mniejszej skali i on użył do tego drucików. W sumie to pewnie było to łączone na sztywno jakimś prętem lub płaskownikiem w oryginale. Kabli nie będzie na razie ale naklejki za to są - będzie naklejane jakoś to naklejanie kalkomanii zawsze mnie stresuje, no ale jest 1 1
goras Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia No i gotowe, wszystko złożone, sklejone... Nie ma tylko podłączonych świec. Jak znajdę jeszcze jakąś informację w necie na temat tego jak to było podłączone to jeszcze wrócę do tematu 3
goras Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia ... no jest franca, znaczy plus do świecy. Cieniutka linka? Chyba raczej drut, cienki pręt? 29 minut temu, pacek napisał: tylko tabliczki trzeba ufajdać ufajdałem już - fakt, za czyste były
goras Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Jakieś pomysły na następny? Może Le-Rhone 9J?
pacek Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Odebrałem dzisiaj mojego Siemensa, kopara mi opadła. Całą drogę do domu banan na gębie. 1 1
pacek Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 6 godzin temu, robas69 napisał: Wygląda to genialnie. Do jakiego modelu? Siemens Schuckert d3
goras Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia 5 godzin temu, paulusr napisał: Potwierdzam opad kopary... Miło czytać, że się podoba. Kupiłem jeszcze szpulkę filamentu coś jeszcze wymyślę 5 godzin temu, paulusr napisał: Jakieś pomysły jaki następny? Może Le-Rhone 9J?
paulusr Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Z mojego punktu widzenia raczej Jumo 213 1:4 do TA152. Ale muszę jeszcze pomierzyć jak zrobię przekładnię do 70ccm R2. Ale odezwę się w sprawie kokpitu
Rekomendowane odpowiedzi