M1A Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Witam czym się różni elrs fcc i lbt ? Czy jak mam nadajnik elrs lbt to podziała z fcc? I o co w tym dokładnie chodzi?
Kamilos Opublikowano Niedziela o 17:33 Opublikowano Niedziela o 17:33 Fcc to soft na rynek "ogólny" czyli możliwe jest wykorzystanie większej mocy nadawania, LBT to wersja europejska z ograniczeniem do 25mW jeśli dobrze pamiętam. W pytaniu czy nadajnik podziała z FCC chodzi o to czy możesz tam wgrać soft w tej wersji? Czy o to czy zadziała z odbiornikiem FCC? Jeśli to pierwsze to raczej tak, po prostu w ExpressLRS Configurator zaznacz żeby build był w wersji FCC(oczywiście należy używać wersji odpowiedniej dla regionu w którym latasz ). To tak najprościej rzecz ujmując. 1
bluuu Opublikowano Niedziela o 18:19 Opublikowano Niedziela o 18:19 LBT to skrót od Listen Before Transmit czyli słuchaj zanim nadajesz. Dostosowanie do europejskiego prawa wraz z ograniczeniem mocy jak Kamilos wspomniał. FCC nie ma tych ograniczeń no ale jest niezgodny prawnie z "europejskim" podejściem. 1 1
arek1989 Opublikowano Niedziela o 20:36 Opublikowano Niedziela o 20:36 Nadajnik LBT nie zadziała z odbiornikiem FCC. Ja mam Taranisa LBT, a kupowałem odbiorniki FCC i żeby to odpalić, wgrywałem do odbiornika firmware LBT. 1
Market Opublikowano Poniedziałek o 17:41 Opublikowano Poniedziałek o 17:41 Generalnie: - nadajnik LBT będzie działał tylko i wyłącznie z odbiornikiem LBT - nadajnik FCC będzie działał tylko i wyłącznie z odbiornikiem FCC I dotyczy to tak LRS jak i innych systemów nadawczo-odbiorczych. Większość współczesnych systemów umożliwia przełączenie lub przeprogramowanie między jednym a drugim sposobem transmisji. 1
Rekomendowane odpowiedzi