Skocz do zawartości

Mistrzostwa Polski Aircombat - 2025 - XV Bitwa o Wawel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale masakra.... ta pogoda w dzisiejszych czasach jest po prostu straszna 😐... mam nadzieję że jednak zawody się odbędą i spotkamy się w miłym gronie.

Opublikowano

Przeglądnąłem chyba wszystkie dostępne w internecie prognozy i najgorsze jest to, że każda pokazuje co innego :(

Gdy freemeteo straszy nawałnicami i pokazuje prawdopodobieństwo opadów 80% ... inna prognoza wygląda dość optymistycznie, opad minimalny i krótkotrwały

AP1GczO4EUxHaddx_wkdkC5CTBkwzymQaAEJyu9-

ms

Opublikowano

Prognoza pogody zmieniała się cały dzień i wciąż trudno odgadnąć co się zdarzy.

Zabierzcie coś od deszczu bo pewnie w drugiej części dnia nas zmoczy ale większość dnia zapowiada się umiarkowanie słonecznie. Będzie parno ale moim zdaniem zawody uda się rozegrać i raczej filtr przeciwsłoneczny będzie potrzebny niz parasol ale to jest czerwiec, burze są zapowiadane i mogą się pojawić. 

Zapraszam na zawody - startujemy o godz. 10-ej

Mirek

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki Krzysiek za udział w zawodach i przygotowany film 😀

Ja też coś nagrałem i zmontowałem ....

Dziękuję wszystkim zawodnikom którzy zdecydowali sie przyjechać do Krakowa i wziąć udział w tej rywalizacji. Prognozy pogody były bardzo nieciekawe ale udało się zawody rozegrać zanim pogoda się gwałtownie zmieniła. Jedynie intronizację nowego Mistrza Polski przenieśliśmy w inne miejsce gdzie wiatr głowy nie urywał :)

ms

• Lubię to 2
Opublikowano

https://www.rc4max.com/regulator-obrotow-ztw-beatles-60a-bec

Wcale nie tani i raczej do tej pory z tymi reglami nie miałem problemu.

W drugim Spad-ie tez mam ZTW i latam na tych reglach 2 lata .... jak widać, wszystko ma swój kres :(

Pierwszą rundę model przelatał bez problemu . W drugiej nagle po 2 minutach odciął zasilanie ale udało się wylądować w polu lotów i ponownie za chwilę wystartować .... resztę widać na filmie.

Na szczęście ocalały pakiety.

Różne zdarzają się niespodzianki ale moim zdaniem zawody się udały, niech ocenią zawodnicy 👍

Przebiegły sprawnie bo mieliśmy z tyłu głowy prognozowaną na 15 burzę. Zawodnicy zmieniali sie na linii startu i nawet po przerwie obiadowej nie było leniuchowania tylko zaraz wróciliśmy do latania i sie udało 😉

Kilka minut po rozegranym finale zerwał sie taki wiatr, że wszystkie wiaty poderwało i pospiesznie pakowaliśmy zabawki a dla celów dekoracji skorzystaliśmy z lotniskowego hangaru.

Na filmie pokazani zostali zwycięzcy, ale oficjalne ogłaszam:

Mistrz POLSKI 2025 ww2 - Tomasz Betka

Mistrz POLSKI 2025 ww1 - Damian Szukiel

ms

Opublikowano

20250608_183441.thumb.jpg.3a938915c07ea3640f586d7889e1e072.jpgSerdeczne podziękowania za sprawną organizację zawodów. Bardzo dobra rywalizacja przez kilka godzin wymęczyła mnie do ostatnich sił. Debiut udany pomimo zajętego miejsca oraz gasnącego silnika przez słabą regulację iglicą, natomiast brak wlatania  w model bylo widac gołym okiem ale nie będę tutaj zwalał winy na sprzęt a brak umiejętności i kupa nerwów jak to w debiucie 🤣. Na zakrętach bardzo zwalniałem model był ciut za ciężki na ogon. Strat  żadnych nie poniosłema w jednej rundzie 4x miałem taśmę na skrzydle ale to nie ESA ze bardzo łatwo ją zerwać. Raz jeszcze dziękuję i przyłożę wszelkich starań zeby na następnych zawodach było dużo lepiej w opanowaniu modelu. Podziwiałem natomiast kunszt pilotażu innych pilotów i powiem szczerze rewelacja ! Miło było popatrzeć jak chłopaki wariują na niebie zdobywając punkty. Ja się zabieram za trening a teraz pozostaje czekać do Płocka. Do zobaczenia...  Pozdrawiam ! 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.