Chrapek Opublikowano 20 Czerwca Autor Opublikowano 20 Czerwca Zrobiłem króciec pod śrubę według przepisu Michała, tak wyszło 1 1
mike217 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Elegancki . Wkręć śrubę na jakiś klej . Albo masz przecinak powyżej osi wrzeciona albo za duży luz na sankach .
Chrapek Opublikowano 21 Czerwca Autor Opublikowano 21 Czerwca Raczej za duży luz , wpada w wibrację samo wciąga nawet przy minimalnym podkręcaniu nie wiem jak to zniwelować ? Nóż mam wyśrodkowany Klej kupiłem ten co poleciłeś Wał mam jakoś zarysować do wklejenia ?
mike217 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Tak w jodełkę dremelem lekko . Masz nóż do dupy jak Ci wciąga przecinak samo . Nie te kąty i musi być za nisko .
Chrapek Opublikowano 21 Czerwca Autor Opublikowano 21 Czerwca Za ostry kąt przecinaka czy za bardzo w pionie
Chrapek Opublikowano 21 Czerwca Autor Opublikowano 21 Czerwca Im bardziej środka jadę przestaje szarpać
mike217 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Zdecydowanie nie tak ma wyglądać przecinak . Kąt przyłożenia alfa jest za ostry . Zrob sobie taki żeby kąt alfa uciekał tylko kilka stopni od pionu .
Chrapek Opublikowano 22 Czerwca Autor Opublikowano 22 Czerwca Teraz widać mój to sztylet 🗡 Fajnie dzieki za foro podszlifuje i zobaczę Wkleiłem króciec na ten loktite zaraz po wsunięciu na pręt już się nie ruszał zaledwie po 3 sekundach Sam loktite jest strasznie lepiący ma super przyczepność Nie ważne że trochę kosztuje Ale wiecie wkleję na coś innego śruba poluźni się i zdewastuje dno Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci ! Nie ważne że trochę kosztuje Ale wiecie wkleję na coś innego śruba poluźni się i zdewastuje dno Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci !
mike217 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite .
TomTech Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 19 minut temu, mike217 napisał: Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite . Ja do takiego klejenia używam loctike 648
mike217 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Tak i słusznie , on Ma zdaje się chyba inny luz aplikacyjny niż 638. Tego jest całą gama .
TomTech Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Wiem mam ich kilka rodzaji, poprzez uszczelkę, zabezpieczanie przed poluzowaniem śrub po osadzanie łożysk, kuł czy innych rzeczy.
mike217 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Do samych śrub to już masz 222, 262, 243 i każdy trzyma inaczej . Mam katalog firmy Henkel która ma w marce loctite . Setki produktów i łatwa drabinkowa nawigacja … tylko te ceny . Ostatnio chciałem kupić żywice loctite Hysol , to cena samego kleju jeszcze dla mnie akceptowalna ale już aplikatora ( wyciskacz do tego ich patentu już nie .. )
TomTech Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Posiadam kleje 243, 648, 2701 jak któryś z kolegów by chciał to niech do mnie napisze dogadamy się.
Chrapek Opublikowano Wtorek o 23:09 Autor Opublikowano Wtorek o 23:09 Dzisiaj dorobiłem króciec od wału przy silniku tylko nie nachodzi na mosiądz ale do środka niego lepiej mi pasowało do wręgi z wcięciem 6mm i do toczenia lepiej otwór w duralu 6 mm wyszedł za luźno zasada będzie taka sama nałożony silikon a w nim teflon
Rekomendowane odpowiedzi