Chrapek Opublikowano Piątek o 23:32 Autor Opublikowano Piątek o 23:32 Zrobiłem króciec pod śrubę według przepisu Michała, tak wyszło 1 1
mike217 Opublikowano Sobota o 07:43 Opublikowano Sobota o 07:43 Elegancki . Wkręć śrubę na jakiś klej . Albo masz przecinak powyżej osi wrzeciona albo za duży luz na sankach .
Chrapek Opublikowano Sobota o 07:49 Autor Opublikowano Sobota o 07:49 Raczej za duży luz , wpada w wibrację samo wciąga nawet przy minimalnym podkręcaniu nie wiem jak to zniwelować ? Nóż mam wyśrodkowany Klej kupiłem ten co poleciłeś Wał mam jakoś zarysować do wklejenia ?
mike217 Opublikowano Sobota o 19:20 Opublikowano Sobota o 19:20 Tak w jodełkę dremelem lekko . Masz nóż do dupy jak Ci wciąga przecinak samo . Nie te kąty i musi być za nisko .
Chrapek Opublikowano Sobota o 19:24 Autor Opublikowano Sobota o 19:24 Za ostry kąt przecinaka czy za bardzo w pionie
Chrapek Opublikowano Sobota o 20:45 Autor Opublikowano Sobota o 20:45 Im bardziej środka jadę przestaje szarpać
mike217 Opublikowano Niedziela o 05:39 Opublikowano Niedziela o 05:39 Zdecydowanie nie tak ma wyglądać przecinak . Kąt przyłożenia alfa jest za ostry . Zrob sobie taki żeby kąt alfa uciekał tylko kilka stopni od pionu .
Chrapek Opublikowano Niedziela o 07:27 Autor Opublikowano Niedziela o 07:27 Teraz widać mój to sztylet 🗡 Fajnie dzieki za foro podszlifuje i zobaczę Wkleiłem króciec na ten loktite zaraz po wsunięciu na pręt już się nie ruszał zaledwie po 3 sekundach Sam loktite jest strasznie lepiący ma super przyczepność Nie ważne że trochę kosztuje Ale wiecie wkleję na coś innego śruba poluźni się i zdewastuje dno Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci ! Nie ważne że trochę kosztuje Ale wiecie wkleję na coś innego śruba poluźni się i zdewastuje dno Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci !
mike217 Opublikowano Niedziela o 08:01 Opublikowano Niedziela o 08:01 Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite .
TomTech Opublikowano Niedziela o 08:22 Opublikowano Niedziela o 08:22 19 minut temu, mike217 napisał: Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite . Ja do takiego klejenia używam loctike 648
mike217 Opublikowano Niedziela o 08:27 Opublikowano Niedziela o 08:27 Tak i słusznie , on Ma zdaje się chyba inny luz aplikacyjny niż 638. Tego jest całą gama .
TomTech Opublikowano Niedziela o 12:35 Opublikowano Niedziela o 12:35 Wiem mam ich kilka rodzaji, poprzez uszczelkę, zabezpieczanie przed poluzowaniem śrub po osadzanie łożysk, kuł czy innych rzeczy.
mike217 Opublikowano Niedziela o 20:18 Opublikowano Niedziela o 20:18 Do samych śrub to już masz 222, 262, 243 i każdy trzyma inaczej . Mam katalog firmy Henkel która ma w marce loctite . Setki produktów i łatwa drabinkowa nawigacja … tylko te ceny . Ostatnio chciałem kupić żywice loctite Hysol , to cena samego kleju jeszcze dla mnie akceptowalna ale już aplikatora ( wyciskacz do tego ich patentu już nie .. )
TomTech Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Posiadam kleje 243, 648, 2701 jak któryś z kolegów by chciał to niech do mnie napisze dogadamy się.
Rekomendowane odpowiedzi