Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Raczej za duży luz , wpada w wibrację samo wciąga nawet przy minimalnym podkręcaniu nie wiem jak to zniwelować ?

Nóż mam wyśrodkowany 

Klej kupiłem ten co poleciłeś 

Wał mam jakoś zarysować  do wklejenia ?

Opublikowano

Zdecydowanie nie tak ma wyglądać przecinak . Kąt przyłożenia alfa jest za ostry . Zrob sobie taki żeby kąt alfa uciekał tylko kilka stopni od pionu . 

IMG_3296.png

Opublikowano

Teraz widać  mój to sztylet 🗡  

Fajnie dzieki za foro  podszlifuje i zobaczę 

Wkleiłem króciec na ten loktite zaraz po wsunięciu na pręt już się nie ruszał zaledwie po 3 sekundach 

Sam loktite jest strasznie lepiący ma super przyczepność 

Nie ważne że trochę kosztuje 

Ale wiecie wkleję na coś innego 

śruba poluźni się i zdewastuje dno 

Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci !

Nie ważne że trochę kosztuje 

Ale wiecie wkleję na coś innego 

śruba poluźni się i zdewastuje dno 

Tak jak Michał pisał tylko oryginał loktite pazerny dwa razy traci !

Opublikowano

Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To

klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite . 

Opublikowano
19 minut temu, mike217 napisał:

Ten Loctite wystarczy Ci na lata . Można nim osadzać łożyska , wałki , trzpienie . Pamietaj że on klei tylko metale i tylko jak jest odpowiedni luz między nimi . To

klej bez tlenowy , na powietrzu nigdy nie wyschnie . A klei tak dobrze że czasami nie zdążę złożyć i dupa .. podróbki są gowniane mam to przetestowane . Nie bez powodu w serwisowkach motocykli poważnych marek podane są tylko numery loctite . 

Ja do takiego klejenia używam loctike 648

Opublikowano

Wiem mam ich kilka rodzaji, poprzez uszczelkę, zabezpieczanie przed poluzowaniem śrub po osadzanie łożysk, kuł czy innych rzeczy.

Opublikowano

Do samych śrub to już masz 222, 262, 243 i każdy trzyma inaczej . Mam katalog firmy Henkel która ma w marce loctite . Setki produktów i łatwa drabinkowa nawigacja … tylko te ceny . Ostatnio chciałem kupić żywice loctite Hysol , to cena samego kleju jeszcze dla mnie akceptowalna ale już aplikatora ( wyciskacz do tego ich patentu już nie .. ) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.