Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Czy macie dostęp do strony Fotograficzny Rejestr Szybowców? Może została ona przeniesiona?

U mnie mam informację: 

403

Dostęp zabroniony

A może to efekt jakichś nowoczesnych prywatyzacji lub innych walk plemiennych?

Poszukuję zdjęć ZEFIR 4 (lub 3) którego model w skali 1:4 mam na warsztacie.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie bitdefender zgłasza, że strona niebezpieczna, zablokowana dla mojej ochrony.

Czyli pewnie nieaktualne jakieś certyfikaty bezpieczeństwa, albo rzeczywiście coś z nią z punktu widzenia bezpieczeństwa jest nie tak.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi.

Próbowałem na Edge i na Firefox, niestety bez rezultatu.

403

Dostęp zabroniony

Zapytanie odrzucone przez serwer. 

Nie masz dostępu do /galeria/ na tym serwerze.

Forbidden

You don't have permission to access /galeria/ on this server.

Może to wynika z faktu że łączę się z zagranicy (F)? Jeżeli ktoś zna jakiś "sposób" na taka sytuacje, to będę wdzięczny.

Opublikowano

Zwróciłem się przed chwilą do Marcina Błusia, założyciela tej szacownej strony i pisze, że ograniczeń żadnych nie ma. Strona owszem, była niedawno krótkotrwałe dezaktywowana, ale już działa normalnie. Napisz co cię konkretnie interesuje, jak dalej nie będziesz miał dostępu, to można poszukać w twoim imieniu i przesłać mailem fotki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zbyszku, dziękuję za propozycję. Chyba z niej skorzystam. Próbowaliśmy z kolegami z Francji otworzyć stronę, niestety bez powodzenia. 

Niezależnie od dostawcy połączenia internetowego, wszyscy maja ten sam rezultat: 

403 Forbidden ....

Jeżeli mógłbym wiec prosić, to interesuje mnie wszystko dotyczące Zefira 3 i Zefira 4, a zwłaszcza szczegóły kabiny, usterzenia, pokryw rewizyjnych i innych detali.

Mam na warsztacie Zefira 4 w skali 1:4. Kadłub - laminatowy, skrzydła - styropian+abachi.

Opublikowano

OK, to zaczniemy coś organizować. Zwrócę się do kolegów z Aeroklubu Gliwice, mojego "ojczystego", a szczególnie do Witolda Nowaka, poproszę o wykonanie zdjęć. Jest tam Zefir 4 SP-2519. Witold ma pod swoją znakomitą pieczą całą flotę szybowcowych zabytków, niektóre uratował od unicestwienia (Lis), a niektóre nawet sam zbudował od podstaw- rekonstrukcja Salamandry. Tu link z lotnictwo.net z pięknym Zefirem:

https://lotnictwo.net.pl/gallery/photo/aircraft-SZD_31Zefir_4/airline-Aeroklub_Gliwicki/reg-SP-2519/cn-293/foto-693851.html

Opublikowano

Bardzo dziękuje za ten link. Gdzieś mi mignęły te zdjęcia ale nie znałem tej strony. Ujęcie kabiny jest super!

Czy szybowce w Gliwicach można obejrzeć osobiście? Wybieram się w maju do Jeżowa Sudeckiego wiec byłaby dobra okazja do zapoznania się z ta wspaniałą kolekcją.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.