Tomek G. Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Dzień dobry! Czy macie dostęp do strony Fotograficzny Rejestr Szybowców? Może została ona przeniesiona? U mnie mam informację: 403 Dostęp zabroniony A może to efekt jakichś nowoczesnych prywatyzacji lub innych walk plemiennych? Poszukuję zdjęć ZEFIR 4 (lub 3) którego model w skali 1:4 mam na warsztacie. Pozdrawiam
Viper Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca U mnie bitdefender zgłasza, że strona niebezpieczna, zablokowana dla mojej ochrony. Czyli pewnie nieaktualne jakieś certyfikaty bezpieczeństwa, albo rzeczywiście coś z nią z punktu widzenia bezpieczeństwa jest nie tak.
Tomek G. Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca Dziękuję za odpowiedzi. Próbowałem na Edge i na Firefox, niestety bez rezultatu. 403 Dostęp zabroniony Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /galeria/ na tym serwerze. Forbidden You don't have permission to access /galeria/ on this server. Może to wynika z faktu że łączę się z zagranicy (F)? Jeżeli ktoś zna jakiś "sposób" na taka sytuacje, to będę wdzięczny.
zbjanik Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Zwróciłem się przed chwilą do Marcina Błusia, założyciela tej szacownej strony i pisze, że ograniczeń żadnych nie ma. Strona owszem, była niedawno krótkotrwałe dezaktywowana, ale już działa normalnie. Napisz co cię konkretnie interesuje, jak dalej nie będziesz miał dostępu, to można poszukać w twoim imieniu i przesłać mailem fotki.
Tomek G. Opublikowano 28 Marca Autor Opublikowano 28 Marca Zbyszku, dziękuję za propozycję. Chyba z niej skorzystam. Próbowaliśmy z kolegami z Francji otworzyć stronę, niestety bez powodzenia. Niezależnie od dostawcy połączenia internetowego, wszyscy maja ten sam rezultat: 403 Forbidden .... Jeżeli mógłbym wiec prosić, to interesuje mnie wszystko dotyczące Zefira 3 i Zefira 4, a zwłaszcza szczegóły kabiny, usterzenia, pokryw rewizyjnych i innych detali. Mam na warsztacie Zefira 4 w skali 1:4. Kadłub - laminatowy, skrzydła - styropian+abachi.
zbjanik Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca OK, to zaczniemy coś organizować. Zwrócę się do kolegów z Aeroklubu Gliwice, mojego "ojczystego", a szczególnie do Witolda Nowaka, poproszę o wykonanie zdjęć. Jest tam Zefir 4 SP-2519. Witold ma pod swoją znakomitą pieczą całą flotę szybowcowych zabytków, niektóre uratował od unicestwienia (Lis), a niektóre nawet sam zbudował od podstaw- rekonstrukcja Salamandry. Tu link z lotnictwo.net z pięknym Zefirem: https://lotnictwo.net.pl/gallery/photo/aircraft-SZD_31Zefir_4/airline-Aeroklub_Gliwicki/reg-SP-2519/cn-293/foto-693851.html
Tomek G. Opublikowano 29 Marca Autor Opublikowano 29 Marca Bardzo dziękuje za ten link. Gdzieś mi mignęły te zdjęcia ale nie znałem tej strony. Ujęcie kabiny jest super! Czy szybowce w Gliwicach można obejrzeć osobiście? Wybieram się w maju do Jeżowa Sudeckiego wiec byłaby dobra okazja do zapoznania się z ta wspaniałą kolekcją. 1
Rekomendowane odpowiedzi