bubieh1 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 gdzie znajdę link do przeróbki Easy Star na model z lotkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 hmm, może nie plany, ale może pomogę. Kopia easy stara z lotkami i silnikiem 3f, oraz regulatorem i serwami silnik 3f. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359&Product_Name=AXN_Floater-Jet__/_Ready_To_Fly_EPO Proszę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubieh1 Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 dzięki, fajne to, ale wolałbym rzut z góry żeby wiedzieć ile wyciąć tych lotek i dokładnie gdzie, bo Easy ma wygiete skrzydła i to nie jest wcale takie oczywiste gdzie to ciąć, może jest jakieś rozwiązanie tuningu zaproponowane przez producenta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyr994 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 żeby wiedzieć ile wyciąć tych lotek i dokładnie gdzie Lotki wycina się w skrzydle. Masz do dyspozycji 2/3 skrzydła żeby to zrobić. Po co ci rzut od góry ? Weż model w rękę i zobacz. A co do przeróbki na silnik 3f to wyjmij silnik zrób i wlej wręge i załóż 3f tak jak na fotce od Mikołaja. Ot cała robota. może jest jakieś rozwiązanie tuningu zaproponowane przez producenta ? - nie spotkałem się z tym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubieh1 Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Lotki wycina się w skrzydle..., dziękuję, że mi to napisałeś ! ! ! (bo już zacząłem je wycinać w kadłubie) :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 (bo już zacząłem je wycinać w kadłubie) nie rozumiem! skoro wiesz to po co pytasz? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 zerknij tutaj http://readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Jeżeli chcesz dokonać jakiś przeróbek Easy Stara to tutaj masz kopalnie wiedzy o tym jak to robią inni http://www.mpx-easystar.de/index.php?id=52 Tutaj z wymiarami http://www.mpx-easystar.de/index.php?id=118 Cała strona poświecona na ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubieh1 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 widzę że ES-y latają jako platformy do kamer, to bardzo ciekawe ... (niektóre z tych przeróbek rażą mój zmysł estetyczny - może się czepiam, ale czy modele latajace nie powinny być ładne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Powinny Ale jak to bywa w życiu, czasem treść jest ważniejsza od formy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgmodel Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam. Oto mój ES , w którym dorobiłem loteczki (zawiasy z taśmy zbrojonej włóknem szklanym). Na nim praktycznie nauczyłem się latać, biedaczek zaliczył kilka niezłych "krecików" ale dzielnie się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 niektóre z tych przeróbek rażą mój zmysł estetyczny - może się czepiam, ale czy modele latajace nie powinny być ładne ...potwierdzam - mnie też rażą... Co do tych lotek to w sumie odpowiedż już masz. Kiedyś przerabiałem takiego nowego ES, nie będę tu powielał odpowiedzi innych Kolegów, ale chyba nikt nie wspomniał o rurce weglowej - dzwigarze, trzeba ją zmienic na dłuższą, bo po wycieciu lotek okaże sie że sa nie skuteczne bo skrzydło wygina sie do góry i nawet uniemożliwia poprawny ruch w/w. W skrzydle otwór pogłębiałem zapiłowaną na ostro rurką tej samej średnicy co dzwigar ale mosieżną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.