marcinlota1977 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam .....Panowie ja wiem ze to są męczące pytania ale doradzcie co mam kupic na początek 40tke o rozpiętosci 1460 czy 120 o rozpietosci 1800......i dlaczego......juz wiem ze to trudny model ale jest piękny i dlatego.............prosze o długie i jasne odpowiedzi.......musze podiąc decyzje...co kupic...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Przecież jeden już temat zakładałeś :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Kup jak najbardziej 180. Dlaczego :?: Dlatego, że 40 jest nieosiągalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Standardowe zapytanie najpierw - a latałeś czymkolwiek ? Jeżeli nie to sobie odpuść i poczytaj "od czego zacząć" Jeżeli latałeś i rzeczywiście chcesz to sprawdz na co cię stać - cene wyjściową gołego modelu x3 [czasami x4] + nadajnik, odbiornik, ładowarka albo rozrusznik+ żarka [ w zależności od preferencji napędu] Pamiętaj że 120 to już ponad 5kg modelu... A to pytanie zaraz przenosze do poprzedniego tematu - jeżeli zakładasz własny temat możesz w nim zadawać różne pytania byle starać się trzymać głównego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Witam..panowie jaki jest punkt CG wsuper chipmunk 40 o rozpietosci 1460......to znaczy ile wynosi od przodu skrzydla natarcia........???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm tu masz wszystko opisane + program do obliczania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 marcinlota1977, jakiej firmy masz tego Chipmunka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 CMpro jest to model.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 miałem 40 i był to mój pierwszy model spalinowy po lataniu depronem i wspominam go do tej pory - wspominam - bo tak zaczarował mnie beczkami, że nie zauważyłem ziemi :shock: :mrgreen: ale teraz kupiłbym 120 zdecydowanie - jednak samolot od 180 cm rozpiętości i jest stabilny i dobrze widoczny a przecież nikt nie każe od razu kręcić akrobacji więc i do polatania lepiej :wink: Jak masz środki i masz jak to wozić to bierz 120 to już samolot 40 to taki mikrusek. No chyba że wogóle nie za bałdzo z lataniem to przy ewentualnym krecie mniejsce straty (finansowe) przy 40... pomogłem czy nie jak kupisz wstaw foty :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark3 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Witam Kup cos takiego lata super wybacza błedy pilota http://www.nastik.pl/phoenix-canary-p-593.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Ja kupiłem niedawno Super CHipmunka 40, chyba z CMPro, bo kadłub laminat, razem z silnikiem Magnum 52 FS. Dane wg byłego właściciela to - rozpiętość 160 cm, dł 125cm. Ciekawe jak będzie latał. Widziałem filmiki z lotu, bardzo szybka maszyna. Niestety modelu jeszcze nie widziałem - czeka na mnie 400 km od "bazy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.