Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, jak w tytule. Chciałbym zaktualizować firmware za pomocą dołączonego przewodu ale po podłączeniu nadajnika do PC, w urządzeniach go nie wyszukuje. Działam na win10. Czy to powszechny problem? Czy to u mnie coś jest nie tak?

Opublikowano

Na filmie też nie pokazywał, by widać było rozpoznane urządzenie.

Nie mam tego radia "od wieków" więc teraz to tylko gdybanie, ale tu instalator sam powinien wykryć podłączone ustrojstwo.

Opublikowano

No niestety bez zmian. W menedżerze urządzeń widnieje jako CP2102 USB to UART Bridge Controller. Updater of fly sky nie widzi nic.

Opublikowano

Zobaczy jak w nadajniku w  menu system wejdziesz w tryb firmware update.

Sprawdzałem przed chwilą w Windows 10. 

Opublikowano
11 minut temu, ksdl napisał:

Zobaczy jak w nadajniku w  menu system wejdziesz w tryb firmware update.

Sprawdzałem przed chwilą w Windows 10. 

Dokładnie tak też zrobiłem i nic. A czy ten przewód powinien się świecić? Ma jakąś diodę na sobie? Bo u mnie nie reaguje.

Opublikowano

Żadnych diod w tym kablu nie ma. FS-i6X ma wejście komunikacyjne USB, w tym kabelku są tylko odpowiednio podłączone przewody. Kabel który pokazujesz ma zdjęciu jest najprawdopodobniej od FS-i6, tam w środku był interfejs bo nie było go w nadajniku. Musisz gdzieś zdobyć/pożyczyć właściwy kabelek, albo zrobić  samemu z jakiegoś starego kabelka USB.

Opublikowano

Ok, tak zrobię. Nawet właśnie kilka minut wcześniej trafiłem na kolejność pinów w nadajniku. W wolnej chwili sprawdzę i dam znać 

Opublikowano
3 minuty temu, Jerzy_R napisał:

No a w linku, który wstawiłem wcześniej jest taka fotka

usb.jpg.5f5e1d183b7fa8bc01cfa7b87f7ff49e.jpg

znaczy ol...ś temat :)

potrzebowałam tego jednego impulsu żeby połączyć kropki tym bardziej jak nie jestem elektroniczny 🙂

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.