Nomade Opublikowano Czwartek o 06:41 Opublikowano Czwartek o 06:41 Witam szanowne grono praktyków, od dłuższego czasu porównuje oferowane bezprzewodowe moduły FPV i muszę się przyznać, że zgubiłem się w gąszczu ofert i coraz częściej fantazyjnych parametrów. Sprzedawcy napisać mogą wszystko, byle sprzedać towar. Przeczytałem setki postów, oglądnąłem też masę filmów na YT i wiem, że nic nie wiem. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że modelarze, którzy używają FPT podczas użytkowania w miarę szybko zauważają zalety i wady. Dlatego tutaj moje pytania wyłącznie do praktyków. Teorie może w innym wątku. Potrzebuję bezprzewodowy moduł FPV, który spełni kilka moich kryteriów. 1. Zasięg w powietrzu (VLOS) max. 5 km 2. Prędkość przesyłu 50 Mbps 3. Opóźnienie nie większe niż 30 ms 4. Waga kamery i nadajnika do 70 g Na koniec zaznaczę, że budżetowe nie ma być tanio, ale dobry -lepsze jest wrogiem dobrego -sprzęt w rozsądnej cenie. Nie interesują mnie też nowinki w kosmicznych cenach. Z góry dziękuję, za konkretne wskazówki i porady.
Atomizer Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ja używam takiego zestawu ale co do odległości to nie sprawdzałem.
japim Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Latanie BVLOS stało się ostatnio bardzo utrudnione. Czy masz uprawnienia aby latać na takie odległości?
Rekomendowane odpowiedzi