bzik4 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 EDIT2: Już wiem dzięki Meteorowi 1 faza na 1,4,7,10 2na 2,5,8,11 3 na 3,6,9,12 jakby ktoś potrzebował no chyba nie do końca jest tak w tym silniku , dlatego nie działał poza tym ważny jest kierunek nawijania na zębach :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Mógłby mi ktoś schemat narysować w paincie bardzo prosze :oops: z kierunkiem w którą stronę nawijać bo już nie wytrzymuje nerwowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 no chyba nie do końca jest tak w tym silniku , dlatego nie działał poza tym ważny jest kierunek nawijania na zębach :wink: żartujesz ? moje przeróbki z CD śmigały aż miło na 12 zębach i 14 magnesach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 8 razy nawinałem i eureka zaczął piszczeć jak na początku 6 razy ale nie chce się kręcić :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 moje przeróbki z CD śmigały aż miło na 12 zębach i 14 magnesach sporo przerobiłem silników od cd i nigdy nie spotkałem się z 12 zębami na statorze wrzuć jakieś zdjęcie bo dla mnie to nowość poza tym tu masz tabelkę jak i co nwijać http://fast-results.com/lnl/nutpol_pl.htm ale pewnie ją znasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 sporo przerobiłem silników od cd i nigdy nie spotkałem się z 12 zębami na statorze wrzuć jakieś zdjęcie bo dla mnie to nowość mea culpa, to było od HDD poza tym tu masz tabelkę jak i co nwijać 12 zębów i 14 magnesów układ A-b-C-a-B-c, więc o co chodzi ? :roll: EDIT: A może faktycznie nawijałem inaczej :roll: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_s86 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zerknij tu http://fast-results.com/lnl/Interpretacja.htm powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Nikt nie zdołał uratować silnika jego miejsce zastąpił silnik Tower Pro 2409-18 GS Kilka fot z wczoraj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 na trzecim i czwartym zdjęciu prędkość była tak duża że aż Ci się śmigło wygło :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Jak zmieniły by się właściwości lotne gdybym skrzydło oryginalne zamienił na coś koło 1,5m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Większe wydłużenie, większa powierzchnia nośna i mniejsze obciążenie. Pewnie by był bardziej "szybowcowaty". Oryginalna zerówka Tomka już seryjnie normalnie leci i leci i końca nie widać (ale mam w nim lekkie wyposażenie - pakiet 2S i małego GWS model GWBLM001A). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Niestety ale jego odbudować się już nie dało :/ Z 20m? spadł dziobem w ziemię przyczyna - bowden od SW się odczepił. Żadnych strat w elektronice. Model miał mnie nauczyć latać i to zrobił moze to i dobrze będę miał co wsadzić do EGP który się zbliża małymi kroczkami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 niezła masakra :shock: teraz pewnie nie masz czym latać :cry: a latać się chce :wink: więc zbuduj sobie deltę z depronu czas wykonania 2 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Nie zabardzo jest jak bo mam tylko sprzęt z TOTO czyli dzwonek 1kg ciągu 1000 kv pakiet 2200 mah -180g~ 3 serwa i reg 30A. Są jakieś delty pod ten sprzęt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 spokojnie da radę, potrzebujesz tylko arkusz depronu 5-6 mm taśmę pakową, taśmę dwustronną listewkę 10x10 dwa kawałki depronu 6mm na lotki, dwa bowdeny ok 20 cm dwie dźwigienki i trochę poxipolu, kawałek styroduru, opaski elektryczne do zamocowania elektroniki i rzep do zamocowania accu jeśli to wszystko posiadasz to pozosaje zakasać rękawy i do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Tylko skad plany wziąć ma może ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Szkoda modelu. Mój TOTO-0 runął z wysokości około 50m jak straciłem go przez nieuwagę z oczu i wbił się około 10cm w miękką torfową łąkę pionowo dziobem. Musiałem mu wymienić przód i trochę podkleić pęknięcia na skrzydłach. Potem jeszcze dwa razy miał poważniejsze awarie. Raz jak puszczałem go ze skarpy z bocznym wiatrem i nie zapanowałem nad nim a drugi jak zapomniałem przełączyć w aparaturze na odpowiedni model i poleciałem z odwrotnie działającym SW. :wink: Ciągle go jednak odbudowywałem i model lata nadal. Dziś syn latał nim chyba z 2 godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Ja w środę straciłem Zefirka... :? Zostałem podstepnie zaatakowany wieczorem przez grupę chrząszczy majowych... Wiecie jak te bestie się na mordę pchają? :devil: Też straciłem model z oczu i lądowałem na punkt z dobrych 20-30m. Ale mój od biedy dałby sie pokleić, choć go odbuduję od podstaw. :wink: Taka ciekawostka, przy sprawdzaniu modelu przed lotem, jeden z chrzaszczy wleciał mi w kręcące się śmigło i... strącił je z propsavera... A potem sobie odleciał łobuz... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 jeden z chrzaszczy wleciał mi w kręcące się śmigło i... strącił je z propsavera... A potem sobie odleciał łobuz... :? Ale twardziel :wink: , pewnie w kasku lata :roll: :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Taka ciekawostka, przy sprawdzaniu modelu przed lotem, jeden z chrzaszczy wleciał mi w kręcące się śmigło i... strącił je z propsavera... A potem sobie odleciał łobuz... :? Moze to byl golab jakis ??? Chyba, ze amerykanie znowu jakas stonke zrzucili Kurde ... chrzaszcz ? co to za bydle bylo ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.