Skocz do zawartości

Problem z odbiornikiem mini 4 kanałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, 

Kupiłem dwa odbiorniki z ponizszego linku 

Odbiornik 2.4G 4CH D8 D16 kompatybilny z wyjściem PWM dla FRSKY Futaba Jumper T16 X9D RC FPV Racing Drone - AliExpress 26

Zbindowalem je z moim Jumper T16 w sumie bez wiekszego problemu, wybierajac do zbindowania nadajnik frsky D8.  Wszystko wydawało sie ok aczkolwiek na wskazniku zasiegu na nadajniku pokazywalo zero kresek. Troche mnie zdiwilo ale wszystkie stery i silnik dzialaly dobrze wiec udalem sie na lotnisko oblatac modele. Pierwszy model po wzbiciu w powietrze i oddaleniu o moze 20-30 metrów stracil zasieg i polecial pionowo w dół. Myslalem ze moze zasilanie sie wypielo itp. wiec poleciałem drugim i sytuacja identyczna wiec jak dla mnie wina odbiorników. Wiem ze opis sytuacji bardzo ogolny ale mozliwe ze ktos uzytkowal juz wczesniej te odbiorniki z jumperem lub z innym nadajnikiem i moglby napisac czy mial problemy czy u niego dzialalo bez zarzutu. Za kazda informacje czy sugestia co mozna sprawdzic/zmienic bede bardzo wdzieczny.

• Tytuł został zmieniony na Problem z odbiornikiem mini 4 kanałowym
Opublikowano

Mam takie 2, działają bez problemu na jakieś 200 - 300m. Siedzą w malutkich modelach więc daleko nie odlatuję.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź. Z jaką aparatura używasz ? I wyświetla Ci się na ekranie moc sygnału? Bo nie wiem czy to tylko u mnie taka przypadłość czy one tak mają że nie wyświetla się mocno na wyświetlaczu 

Opublikowano

Używam to z Taranisem X9D Plus. Te odbiorniki są bez telemetrii więc na wyświatlanie czegokolwiek nie ma co liczyć. Wykonaj test zasięgu na ziemi. Moja aparatura zmniejsza wtedy sygnał 30x więc jak serwa ruszają się kiedy jestem 10 m od modelu to normalnie z conajmniej 300m będzie O.K. Jak nie, to reklamuj jako wadliwe.

Opublikowano

Rozetnij termokurczke i sprawdź czy antena jest poprawnie przylutowana, sprawdź też przejście pomiędzy końcami przewodu. Ekranowanie powinno być zakończone tak jak się kończy szara izolacja, "gorąca żyła" powinna wystawać ok 2cm dalej tylko i wyłącznie w tej przezroczystej izolacji

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.