amatorsky Opublikowano Poniedziałek o 14:39 Opublikowano Poniedziałek o 14:39 Witam czy któryś z kolegów robił zakupy w sklepie internetowym Alibaba.com Czy płaci się Polska waluta Czy to uczciwy sprzedawca Jak jest z wysyłką jak długo się czeka na realizację Pozdrawiam
Francka Opublikowano Poniedziałek o 20:27 Opublikowano Poniedziałek o 20:27 Większość robi tam zakupy płacić można Blikem ,czeka się od 2 tygodni do 4 tygodni .Sprzedawcy bardziej uczciwsi niż na Olx .Towar nie dojdzie dostajesz pieniądze na konto.
amatorsky Opublikowano wczoraj o 04:19 Autor Opublikowano wczoraj o 04:19 Witam dzięki dobrze to wiedzieć.mam cichy zamiar kupić tam nadajnik Tandem x18 lub 20.Pozdrawiam.
arek1989 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Alibaba to bardziej do hurtowych zakupów. Pojedyncze sztuki to na Aliexpress
paweln7 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 13 godzin temu, amatorsky napisał: Witam dzięki dobrze to wiedzieć.mam cichy zamiar kupić tam nadajnik Tandem x18 lub 20.Pozdrawiam. Mniemam że Jesteś świadomy że jest duże ( a nawet bardzo duże 😞) prawdopodobieństwo zapłacenia MYTA ( cło i VAT ) po dotarciu paczki do Polski
tosiekrc Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Też chciałem to potwierdzić wychodzi przy płatności. Nie opłaca się .
amatorsky Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Witam dzięki koledzy.Tak myślałem że dodadzą VAT i cło.Dam sobie spokój.Pozdrawiam.
arek1989 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu VAT na Aliexpressie jest już uwzględniony w cenie zakupu, cła nie zapłaciłem nigdy, a zamawiałem kilkadziesiąt razy.
paweln7 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 20 minut temu, arek1989 napisał: VAT na Aliexpressie jest już uwzględniony w cenie zakupu, cła nie zapłaciłem nigdy, a zamawiałem kilkadziesiąt razy. Zakupy powyżej 150 USD z automatu są kierowanie do "kontroli "ostatnie dwie takie przesyłki i trzeba było dopłacać ,mimo wyjaśnień że sprzedawca w cenie zawarł VAT i że to części do zabawki ( cło 0% ) doliczono cło Vat i koszty "obsługi celnej" Po dodzwonieniu się do OC usłyszałem że mogę domagać się zwrotu Vatu od sprzedawcy 😀 Małe i tanie paczki faktycznie z Aliexpress faktycznie przychodzą z bez dopłaty Myta
Rekomendowane odpowiedzi