amatorsky Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Witam czy któryś z kolegów robił zakupy w sklepie internetowym Alibaba.com Czy płaci się Polska waluta Czy to uczciwy sprzedawca Jak jest z wysyłką jak długo się czeka na realizację Pozdrawiam
Francka Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Większość robi tam zakupy płacić można Blikem ,czeka się od 2 tygodni do 4 tygodni .Sprzedawcy bardziej uczciwsi niż na Olx .Towar nie dojdzie dostajesz pieniądze na konto.
amatorsky Opublikowano Wtorek o 04:19 Autor Opublikowano Wtorek o 04:19 Witam dzięki dobrze to wiedzieć.mam cichy zamiar kupić tam nadajnik Tandem x18 lub 20.Pozdrawiam.
arek1989 Opublikowano Wtorek o 17:06 Opublikowano Wtorek o 17:06 Alibaba to bardziej do hurtowych zakupów. Pojedyncze sztuki to na Aliexpress
paweln7 Opublikowano Wtorek o 18:16 Opublikowano Wtorek o 18:16 13 godzin temu, amatorsky napisał: Witam dzięki dobrze to wiedzieć.mam cichy zamiar kupić tam nadajnik Tandem x18 lub 20.Pozdrawiam. Mniemam że Jesteś świadomy że jest duże ( a nawet bardzo duże 😞) prawdopodobieństwo zapłacenia MYTA ( cło i VAT ) po dotarciu paczki do Polski
tosiekrc Opublikowano Wtorek o 18:19 Opublikowano Wtorek o 18:19 Też chciałem to potwierdzić wychodzi przy płatności. Nie opłaca się .
amatorsky Opublikowano Wtorek o 20:09 Autor Opublikowano Wtorek o 20:09 Witam dzięki koledzy.Tak myślałem że dodadzą VAT i cło.Dam sobie spokój.Pozdrawiam.
arek1989 Opublikowano Środa o 05:35 Opublikowano Środa o 05:35 VAT na Aliexpressie jest już uwzględniony w cenie zakupu, cła nie zapłaciłem nigdy, a zamawiałem kilkadziesiąt razy.
paweln7 Opublikowano Środa o 06:04 Opublikowano Środa o 06:04 20 minut temu, arek1989 napisał: VAT na Aliexpressie jest już uwzględniony w cenie zakupu, cła nie zapłaciłem nigdy, a zamawiałem kilkadziesiąt razy. Zakupy powyżej 150 USD z automatu są kierowanie do "kontroli "ostatnie dwie takie przesyłki i trzeba było dopłacać ,mimo wyjaśnień że sprzedawca w cenie zawarł VAT i że to części do zabawki ( cło 0% ) doliczono cło Vat i koszty "obsługi celnej" Po dodzwonieniu się do OC usłyszałem że mogę domagać się zwrotu Vatu od sprzedawcy 😀 Małe i tanie paczki faktycznie z Aliexpress faktycznie przychodzą z bez dopłaty Myta 1
ksdl Opublikowano Czwartek o 22:31 Opublikowano Czwartek o 22:31 Ale ty chyba dopiero co sprzedawałeś takie same swoje nadajniki, co ci nie pasowało w tych co miałeś?
amatorsky Opublikowano Piątek o 06:04 Autor Opublikowano Piątek o 06:04 Witam.tamte radia były moje a kolega mój ich nie chciał bo twierdzil że za drogo chce to woli kupić nowe.Dlatego rozglądam się w jego imieniu ale to już nie aktualne.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi