Skocz do zawartości

Model na uwięzi - ORLIK F2B v.1.0 elktro by DK

Rekomendowane odpowiedzi

• Tytuł został zmieniony na Model na uwięzi - ORLIK F2B v.1.0 elktro by DK
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam panie Kuras

Jak postepuje budowa modelu Orlik? Kiedy mozemy liczyc na plan tego modelu?

Moj Taifun elektro jest prawie gotowy(wysle wkrotce zdjecia) a zima jeszcze przed nami. Mam czas na nowy projekt.

Pozdrowienia

Krystian

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Planowany jest silnik DUALSKY 2820 ECO 1120 KV ze śmigłem Carbonlight 9x6, Regulator Dualsky XC4015BA - 40A.

Jeszcze sprawdzimy wagę po zmontowaniu wszystkiego i ostatecznie zdecydujemy co będzie go napędzać. 

Linki 16m, co daje realny promień ok 17m - prędkość do takiego układu, dobieramy na 4:15-4:20 sek ( max 4:30).

Jest to w przeliczeniu ok 90 km/h co jest optymalna prędkością na różne warunki ( przynajmniej dla nas).

Przy większym wietrze podciągamy do 4:10.

Timer jest pasywny, wiec oprócz czasów możemy w nim tylko ustawić Throttle. Jeśli kończy nam się regulacja prędkości na timerze, to zmieniamy śmigło,

ponieważ na tych małych regulatorach nie mamy możliwości zmiany obrotów  

Orlik nabiera kolorów. Jest szansa, że oblatamy w tym roku.

Poniżej w trakcie oklejania

image.thumb.png.4a825d55877dfb67292b23c56eaaf639.png

• Lubię to 3
Opublikowano

Witam Panie Kuras

Dobra robota. Podoba mi sie. Moja propozycja: jak nie bedzie problemu z COG to silnik  Dualsky 2814-1330kv i smiglo 9x5 by wystarczyl. Ponad 30gr. mniej wazy. Przez mniejszy skok smigla model (prawdopodobnie?) bedzie sie mniej rozpedzal w locie pionowym w dol.

Pozdrowienia

Christian

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.