RobRoy Opublikowano 5 Listopada 2025 Opublikowano 5 Listopada 2025 Pięknie pracuje to podwozie... . Czy ktoś się orientuje jaka sprężyna potrzebna do amortyzatora ? Z czego pasuje ..... , bo sprężynę to trudno opisać. .... ew średnica, drut , zwoje ... .
robas69 Opublikowano 5 Listopada 2025 Opublikowano 5 Listopada 2025 To jest wlasciwe rozwiązanie. Zawsze zastanawiałem sie jak moze pracować to zestawowe. Tylko na możliwości ugięcia się pręta stalowego umieszczonego sztywno pod/w kadłubie i przeniesieniu na amortyzator o mocowanie w boku kadluba. Ale czekam na wyważenie modelu. Tu będzie zabawa.
robas69 Opublikowano 6 Listopada 2025 Opublikowano 6 Listopada 2025 Cześć, wiem, że to pytanie do Pana Leszka jako konstruktora, ale co myślicie żeby z wręg ogona zrobić półwręgi żeby zmniejszyć masę ogona?
wessel Opublikowano 14 Listopada 2025 Autor Opublikowano 14 Listopada 2025 Kilka kroków bliżej końca 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wessel Opublikowano 2 Grudnia 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Grudnia 2025 Model praktycznie skończony. Pozostało wyważyć i oblatać. Budowa trwała równiutkie 2 miesiące Ostatecznie podwozie ma taki wygląd jak na zdjęciach poniżej. Owiewki amortyzatorów nie mogły być dłuższe bo kolidowały z owiewką koła ( jeszcze jest na warsztacie) Waga startowa modelu ok. 3950 gram. 14
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wessel Opublikowano 4 Grudnia 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Grudnia 2025 Wyważony, elektronika skalibrowana. Owiewki kół zainstaluję po pierwszych lotach. Te sreberko na skrzydłach to blask Księżyca w pełni 6
wessel Opublikowano 5 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2025 Wbrew pesymistycznym przewidywaniom kolegi @robas69 model wymagał dołożenia jedynie 100 g ołowiu do nosa, co przy całkowitej wadze ponad 3.8 kg nie jest chyba jakimś kosmicznym wynikiem 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wessel Opublikowano 12 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Stycznia Model ma już namalowane znaki rejestracyjne i owiewki kół. Pozostał oblot. 10
Janekm Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Maciej, Mógłbyś podać linki do kupna elementów podwozia? Szczególnie interesuje mnie pierścień łączący pręty podwozia przy piaście koła, chociaż amortyzatory i ich mocowania też chętnie bym nabył.
wessel Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia Te wszystkie elementy były w zestawie, ja ich osobno nie kupowałem
Rekomendowane odpowiedzi