Jump to content

Moje ulubione narzędzie, przyrząd, urządzenie...

Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous
Posted

Jak w tytule, wstawiajcie zdjęcia z krótkimi opisami dlaczego akurat takie i jakie ma zalety, ja od siebie też coś dorzucę ale trochę później.

Może komuś się przyda, mam już na myśli kilka rzeczy...

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply
Posted

Młotek... Można nim prawie wszystko. :mrgreen:

Kombinerki - Mozna je użyć także jako młotka.

Śrubokręt - Bo można nim zrobić to, czego nie można młotkiem. :twisted:

Siekiera vel Toporek - Młotek po tuningu. :twisted:

Posted

hmmm. WD-40 - jak sie nie rusza a powinno to psikam ;)

Duck tape - jak sie rusza a nie powinno - zaklejam ...

Mlotek - jak mi sie tasma i wd-40 zawieruszy.... tylko pozniej nowe trzeba kupic o_O

Posted

Na szybko przychodzą mi do głowy dwie rzeczy, bez których spokojnie można się obejść, ale jak już się je ma, to niesłychanie ułatwiają życie.

Podkładka do wycinania

http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3411

Używam non-stop. Od kiedy ją mam, przestałem niszczyć w ilościach hurtowych tekturowe pudła i kolorowe czasopisma, które służyły za podkładki przy cięciu nożykiem do tapet. Efekt samonaprawy cały czas mnie zadziwia. Do tego nie tępi ostrza!

Rozwiertak do otworów

http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=1560

Używam sporadycznie, ale i tak życie stało się piękne. Odpadło żmudne rozwiercanie otworów przy pomocy coraz większych wierteł i martwienie się, by "dziura" po tej operacji pozostała osiowa. Rozwiertak jest bardzo ostry, więc bez problemu "napędza się" go ręcznie, ale jak komuś by się nie chciało, to można założyć go do wiertarki. Są wersje metryczne i calowe.

Fotek wstawiał nie będę, bo są w linkach :-) .

Posted

Ja ostatnio polubiłem ramkę do wycinania styro. Metoda dużo szybsza, noiż klasyczne żeberka dziwne, co nie?) Do tego kawałek sklejki, 2 gwoździe , wyrzynarka i papier ścierny.

Posted

Ja nie potrafie obejsc sie bez:

Miernika,Srobokreta,Imadla,Zestawu Iglakow,CA(narzedzie?? xD )Noz do tapet obowiazkowo,Pinceta i lutownica.Bez tego ani rusz ;)A no i oczywiscie ulubione kombinerki :)

Guest slawekmod
Posted

Piłka włosowa z ramką- to moje ulubione narzędzie, można wyczarować wszystko za jej pomocą, no może prawie wszystko :D

Posted

ja za najlepsze narzędzie uważam mój mózg oraz ręce dzięki min mogę prawie wszystko. :wink: a młotka używam sporadycznie, ale też jest fajny.

Posted

Odkąd pracuje w kopalni: KILOF to co tym czasami wyprawiam przekracza najśmielsze założenia wynalazcy :mrgreen: da się tym zrobić nawet olunek nie mówiąc o odkręcaniu i przykręcaniu licznych śrub przy maszynach, na obrywce i zapalaniu zapałek kończąc :mrgreen: :mrgreen:

Posted

A to jest moje ulubione narzędzie :wink: głownie potrafi dopingować do pracy ,równiez tej w modelarni :D jak i do wyjazdów na lotnisko :lol:

narzdzie.th.jpg

Posted

wiertarka, śrubokręt, Żywica 5min i wkręty do drewna te najmniejsze ( bez tego nie poleci XD i bez taśmy oczywiście )

Posted
Odkąd pracuje w kopalni: KILOF to co tym czasami wyprawiam przekracza najśmielsze założenia wynalazcy :mrgreen: da się tym zrobić nawet olunek nie mówiąc o odkręcaniu i przykręcaniu licznych śrub przy maszynach, na obrywce i zapalaniu zapałek kończąc :mrgreen: :mrgreen:

Kilka patron też potrafi ciekawe rzeczy zdziałać... :rotfl:

Posted

- szlifierka kątowa(czymś trzeba ciąć depron)

- szlifierka "dremel" z centylionem końcówek, tarcz, wierteł i wałkiem giętkim

- suwmiarka

- skalpel (excell) +zapas ostrzy

- komputer - nawet bardziej uniwersalny, niż "dremel"

- kalkulator z pierwiastkami i funkcjami

- przyrządy kreślarskie - krzywiki, cyrkle

- Wyobraźnia

Posted
A ja się bez sepulki w warsztacie obyć nie mogę.

" Sepulka - l.mn. sepulki, odgrywający doniosłą rolę element cywilizacji Ardrytów (ob.) z planety Enteropii (ob.). Ob. sepulkaria.

Sepulkaria - l.poj. sepulkarium, obiekty służące do sepulenia (ob.).

Sepulenie - czynność Ardrytów (ob.) z planety Enteropii (ob.). Ob. sepulki."

"Radziecki entomolog Aleksander Rasnicyn, pracujący w jednym laboratorium z pisarzem Kiryłem Jeskowem, w 1968 na cześć Lema nazwał sepulkami (rodzina sepulkowate (Sepulcidae), z rodzajami Sepulca i Sepulenia oraz gatunkami Sepulca mirabilis, Sepulca mongolica oraz Sepulenia syricta) odkryte na Zabajkalu skamieliny późnomezozoicznych owadów"

kosmita ?? :mrgreen:

Posted

Temat zapowiadał się naprawdę ciekawie, ale z przykrością stwierdzam, że zszedł na psy, niczym pewien doktor z Muppet Show :( .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.