Ulv Adamkiewicz Opublikowano Piątek o 19:06 Opublikowano Piątek o 19:06 Dremel bez względu czy na barerię/akumulator czy zasilany z sieci, nie jest sprzętem złym, choć reklamowanie go jako szwajcarski scyzoryk jest przereklamowaniem. Osobiście używam mikronarzędzi 'Minicraft" . Nowe raczej nieosiągalne. Precyzyjna piła tarczowa ze stolikiem, frezarka, kilka rodzaji wiertarek z uchwytami od 0,1mm do 8mm. frezarka, szlifierka oscylacyjna, wyrzynarka, stojaki, również do frezowania. Imadełka, i wiele innych mikronarzędzi. Pasuje do niego osprzęt od Dremela. Sprzedawany był w sieci CSH. Sprzet bezawaryjny zasilany z transformatora z 3 wejściami w zakresie od 0-30.000 obr/min. Można nim obrabiać/ciąć wszelkie materiały, łącznie z nierdzewką. Część zestawu, którego bym nie zamienił na żaden inny. Lata 1989-1992 i nic nie nawaliło.
young Opublikowano Sobota o 08:00 Opublikowano Sobota o 08:00 tyle żyje a nie wiedziałem o takim zestawie , ciekawe !
Ulv Adamkiewicz Opublikowano Sobota o 16:32 Opublikowano Sobota o 16:32 8 godzin temu, young napisał: tyle żyje a nie wiedziałem o takim zestawie , ciekawe ! W CSH było dostępne tylko kilka pozycji. Resztę przywiozłem ze szkolenia serwisowego w Idstein. Partnerzy z serwisu pomogli. Osprzęt, ok 2000szt pochodzi od oryginału Dremela. Praktycznie 100% asortymentu. 1
AndrzejC Opublikowano wczoraj o 15:06 Opublikowano wczoraj o 15:06 Dawno temu, kiedy te maszynki MINICRAFT można było kupić w CSH podobnie jak silniki, czy aparatury WEBRA więc coś tam kupiliśmy do naszej modelarni SM PIAST. Min ta szlifiereczka oscylacyjna... ( były też jakieś wiertareczki...) Szlifierka ostała się do naszych czasów z powodu,że na dzień dobry stopka z papierem oderwała się od urządzonka (pourywały się te gumowe poduszki). Nie dało się tego naprawić, bo serwisu, ani części zamiennych nie było i trafiło to pudła na szrociki i przeleżało kilkadziesiąt lat, bo szkoda było wyrzucić, bo a nuż "przydasie" Jakiś czas temu porządnym klejem udało się skleić i otrzymała drugą młodość... Szału nie ma. Do porządnej pracy modelarskiej raczej się nie nadaje. W przeciwieństwie do tej drugiej talerzykowej BOHLER Kiedyś już o tym pisałem... Lepszego i bardziej wydajnego i precyzyjnego urządzeni do szlifowania powierzchni w życiu w rękach nie miałem. Nie jest już produkowana, ale na aukcjach zachodnich często jest do kupienia. A.C.
Rekomendowane odpowiedzi