hubert10 Opublikowano Poniedziałek o 20:49 Opublikowano Poniedziałek o 20:49 witam Robię sobie 2 samoloty do sezonu jeden to telemaster jr z silnikiem os max 15la a drugi samolot to seagull jumper 25 i mam pewien dylemat twórca zaleca silnik 0.25-0.32 zastanawiam się nad os max 35ax który jest 5.77c ale na opakowaniu widziałem os max 46 fx jeżeli dobrze patrzę i ten silnik jest 7,5cc to dużo więcej niż zaleca twórca i zastanawiam się czy wylądował tam ten silnik przez przypadek czy celowo? Poszukuje osoby która miała ten samolot i wie jaki silniczek można do niego włożyć? Z góry dziękuję za wszelką pomoc
witold_pi Opublikowano Wtorek o 11:36 Opublikowano Wtorek o 11:36 Ja bym celował w OS 40 lub 46 LA, są lżejsze, mniejsze, 1-1,2kM i bezproblemowe, nawet po sezonie jak się nie wyczyści to nie ma z nimi problemu. 1
Patryk Sokol Opublikowano Wtorek o 12:04 Opublikowano Wtorek o 12:04 Mówisz o tym obrazku? Ten silnik na zdjęciu to fotomontaż Przecież nawet jego element wystaje poza bok kadłuba, śmigło by haczyło o ziemię, a wykłon to byłoby z 10st Wstawiaj silnik wg rozmiaru polecanego przez producenta, a nie taki, jaki akurat grafik robiący pudełko miał pod ręką 1
witold_pi Opublikowano Wtorek o 13:40 Opublikowano Wtorek o 13:40 łoże silnika pewnie jest z ośką podwozia więc raczej zmierz co się zmieści, a potem decyduj. Przy starcie z trawy potrzebna jest duża moc, ale duży silnik oznacza duże śmigło i robienie za kosiarkę. Z asfaltu nawet 3,5-4 cm3 wystarczy aby spokojnie wystartować. 1
hubert10 Opublikowano Wtorek o 14:11 Autor Opublikowano Wtorek o 14:11 30 minut temu, witold_pi napisał: łoże silnika pewnie jest z ośką podwozia więc raczej zmierz co się zmieści, a potem decyduj. Przy starcie z trawy potrzebna jest duża moc, ale duży silnik oznacza duże śmigło i robienie za kosiarkę. Z asfaltu nawet 3,5-4 cm3 wystarczy aby spokojnie wystartować. Latam na lotnisku z trawą narazie zbieram propozycje i bede mierzyl je
witold_pi Opublikowano Wtorek o 15:56 Opublikowano Wtorek o 15:56 Mnie kiedyś w takim modelu wystarczył OS 40 FS ( graupnera ok 140 cm , to co masz jest prawie kropka w kropkę), tylko montaż upierdliwy bo gaźnik z tyłu. Musiałem dźwignię pośrednią do napędu gazu zamontowć. Tak był idealny. Niestety w trakcie któregoś lotu doszło do rozłączenia skrzydeł od kadłuba 😞 . Pamietaj o GUMKACH 🙂 1
mirolek Opublikowano wczoraj o 07:09 Opublikowano wczoraj o 07:09 Moim zdaniem nazwa wskazuje klasę silnika ... "Seagull Jumper 25" ... czyli silnik klasy 25 tj. 4cm3. Tu sugerowałbym wersje łożyskowane AX lub FX (w przypadku Os Max) a jeśli miałaby to być silnik tańszy z wałem na panewkach to proponuje jednak klasę wyżej. ms 1
Rekomendowane odpowiedzi