Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy nadajnik Spektrum DXS i odbiornik AR631: mam problem z wyborem profilu (samolot).

Włączam nadajnik z trymerami:prawy w górę, lewy w dół i prawym trymerem ustawiam Tryb samolot a leweym profil1. Wyłączam przycikiem bind. Ponowne włączenie pokazuje że ani tryb samolotu ani profil się nie zapisały i mam czerwone pionowe diody. Co robię nie tak? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A poco takie "ruchy" w ustawianiu, posiadam kilka takich kompletow i nigy nie musialem takich "ruchow" wykonywac 

aby zaplanowac profil, moze cos nowego . 

Mirek.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanie do użytkowników Spektrum, albo i niekoniecznie. Syn znajomej dostał dwa duże samoloty, które do uruchomienia potrzebują takiej aparatury. Gotowe do lotu, mają odbiorniki z bajerami, żyroskopem, telemetria itd. Jaki konkretnie model Spektrum teraz najlepiej kupić ( niezawodność, dobry stosunek jakość/cena ) bo bawią się z tym od dnia dziecka. Albo jakich unikać? Pomożecie ?

Opublikowano

Wszystkie z drugiej serii DX8 G2, NX7e, NX6, NX8+, NX10+ muszą być zaktualizowane do najnowszego softu który obsługuje "Forward Programming" odbiorników.  Jeśli podasz co za odbiorniki są zamontowane można powiedzieć więcej szczegółów.

• Dzięki 1
Opublikowano

No no nowsze nadajniki jak podałem 

9 kanałów 

https://www.olx.pl/d/oferta/spektrum-dx9-2x-turnigy-4000mah-lipo-nadajnik-aparatura-pilot-rc-CID88-ID1b4iWA.html 

14 kanałów

https://www.olx.pl/d/oferta/nadajnik-spektrun-nx6-prawie-nowy-do-modeli-rc-zdalnie-sterowanych-CID88-ID18YavP.html

Te polecam oczywiście po aktualizacji softu do najnowszej wersji.

Odbiornik 637T jest coprawda 6 kanałowy ale wymaga 7 i 8 kanału do sterowania funkcjami AS3X/Safe

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.