Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano 3 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Lutego O jakiegoś czasu otrzymywałem prośby o pokazanie budowy modelu "Wicherek" w odcinkach Modelarskiego Poradnika na YT Swojego Wicherka zbudowałem 40 lat temu i nie bardzo miałem ochotę na powtórkę ale budowy modelu podjęła się Amelia - uczestniczka zajęć w modelarni Aeroklubu Krakowskiego. Model powstaje powoli ale systematycznie. Konstrukcja modelu jest na ukończeniu dlatego zdecydowałem się pokazać na forum tą historię zapisaną w kilku odcinkach w której 14-o latka po wykonaniu rzutka, Jaskółki, depronowego To-To ... buduje swój kolejny model latający - pierwszy który można nazwać "konstrukcją klasyczną". Wicherek 10 to model który moim zdaniem idealnie się nadaje na początek przygody ze sklejaniem patyczków Mam też nadzieję, że projekt zakończy się sukcesem z czasem uzupełnię kolejne odcinki a zapis budowy opatrzony komentarzem, może zainspiruje kogoś do zbudowania takiego modelu. ms 12
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano 20 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 Kwietnia ms 6
Konrad. Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia No to teraz czekamy na film z oblotu! Budowe Wicherka śledzę od pierwszego odcinka, mam duży sentyment bo to na tym modelu nauczyłem się latać. Bardzo fajny wybór dla młodej adeptki modelarstwa, oblatać, wyregulować i niech lata nawet jeśli jeszcze nie umie...bo Wicherek z oryginalnym wzniosem lata po prostu sam
Rekomendowane odpowiedzi