emkd Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Pakiety li-po SLS Quantum 4S 5000 mAh - 40C. Po ładowaniu na zaciskach jest napięcie 15 2 V (circa) ładowałem w trybie balancera, samoczynnie skończył ładowanie - nie powinno być 16.8V ? 4x4.2 ?
emkd Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu jeszcze - ładowarka "sama" narzuca czas - 120 min zamiast ustawionego amperażu (2,5A) podaje 0,3 A ... ??
Bodzioch Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ładowarki mają ustawiany czas ładowania dla bezpieczeństwa. Też mają ustawianą pojemność pakietu. Napięcie końcowe pakietu. Spełnienie jednego z tych parametrów kończy ładowanie. Prąd pod koniec ładowania przeważnie spada . Ogniwa mają takie samo napięcie? Wszystko zależy jaką masz ładowarkę i co ona potrafi.
emkd Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu ładowarka jest greenbox gpx extreme - starawa ale niby ma wszystko co potrzebne ... na celach jest 3,81 / 3,81 / 3,80 / 3,81 jak ładowałem 3S wykonało myk "FULL" i przestało ładować a napięcia są 4.21 / 4,21 / 4,21 jak ładuję 4S melduje "TIME" (po 120 minutach) i wygląda że jest niedoładowane ... te 4S wrzuciłem na drugi cykl i ładuje 0,3A niezależnie co ustawię....
Andrzej Klos Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jesli laduje tak jak piszesz pradem 0.3A, to naladowanie bedzie trwalo bardzo dlugo, dluzej niz 120min. Cos nie tak z utawieniem A w ladowarce.
emkd Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu być może się wyjaśniło : wziąłem drugą ładowarkę (taką samą) ustawiłem identycznie i ładuje 2.5A - wnioskuję fakap ładowarki ... zobaczę, czy oba pakiety doładuje, na razie jeden leci. ale z tym fakapem też jest coś nie tentegez - dwóch 4S nie doładowało, a jak podpiąłem 3S to naładowało na full ... nic, popaczam co wyjdzie teraz na drugiej ładowarce. dzięki za wsparcie
Rekomendowane odpowiedzi