Grzesiek Opublikowano wczoraj o 07:32 Opublikowano wczoraj o 07:32 Znałem dobrze Stacha on w tamtych latach robił wszystko o co prosili modelarze. Dla mnie rownież robił kilka projektow głownie skrzydła do akrobatek na rdzeniu styro i pięknie kryte fornirem.
Andrzej68IX Opublikowano wczoraj o 08:20 Autor Opublikowano wczoraj o 08:20 Grzesiu tym stwierdzeniem, że Pan Stanisław robił różne rzeczy dla modelarzy mnie zaintrygowałeś i zmusiłeś do działania. „Odkryłem” kilka kopyt z których jedno leży dokładnie w liniach obrysu kadłuba czyli być może jest przypisane do tego modelu. Być może nieżyjący już mój kolega zamówił u Pana Stanisława ten model – ale jaki? Dokładając maskę silnika zmienia się charakter tego modelu, początkowo celowałem w gwiazdę w tej chwili wychodzi mi silnik rzędowy. Pomóżcie!
zbjanik Opublikowano wczoraj o 09:55 Opublikowano wczoraj o 09:55 Ta polakierowana maska może nawrócić nas w tych poszukiwaniach jednak do Zlinów- był Zlin 50 w wersji z silnikiem rzędowym, słabszym od Lycominga. Przynajmniej na wciąż wstępnym etapie Zlina bym nie skreślał.
jędrek Opublikowano wczoraj o 13:50 Opublikowano wczoraj o 13:50 Prawdopodobnie to jest ten samolocik KZ VIII 4
Andrzej68IX Opublikowano wczoraj o 15:01 Autor Opublikowano wczoraj o 15:01 Tak ,tak, tak. Rozwiązanie miałem pod nosem. W niezliczonej ilości szkiców po zmarłym koledze jest nawet "plan" tego modelu. Jędrek stawiam lody - wiesz gdzie. Pozdrawiam 1
jędrek Opublikowano wczoraj o 15:55 Opublikowano wczoraj o 15:55 53 minuty temu, Andrzej68IX napisał: Tak ,tak, tak. Rozwiązanie miałem pod nosem. W niezliczonej ilości szkiców po zmarłym koledze jest nawet "plan" tego modelu. Jędrek stawiam lody - wiesz gdzie. Pozdrawiam 😁👍 1
Rekomendowane odpowiedzi