Atomizer Opublikowano Sobota o 17:49 Opublikowano Sobota o 17:49 Nie udało się latanie do góry kołami.
qbapfmrc Opublikowano Sobota o 18:01 Opublikowano Sobota o 18:01 Czyżby pomylony kierunek góra / dół w locie na niskim pułapie? Mi się to kiedyś tez zdarzyło...
Atomizer Opublikowano Sobota o 18:08 Autor Opublikowano Sobota o 18:08 Dokładnie, ale czy było nisko to bym nie powiedział bo wiedziałem że może mi się pomylić . Problem dopiero się zaczął jak się pomyliłem... a później jeszcze z pięć razy się pomyliłem i oto efekt. Było naprawdę dużo czasu aby z tego wyjść. No ale teraz widać jak człowiek reaguje w stresowej sytuacji. Wg mnie to musi być wytrenowane. Musi to być we krwi tak jak ma kaczka pływanie.
Irek M Opublikowano wczoraj o 08:35 Opublikowano wczoraj o 08:35 Zawsze szkoda modelu, z człowiekiem mogę się kłócić ale modelu zawsze żal. Ja zawsze podziwiałem tych latających 1,5m nad ziemią lotem na plecach. sam też tak próbowałem ale na wysokości co najmniej dziestu.... metrach 🙂
Atomizer Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Ja próbowałem kilka razy i zawsze najpierw nabierałem pułap nie mniej jak 30m, ale jak widać to za mało dla mnie. Kilka razy się udało ale tym totalnie się pogubiłem z odwróconym działaniem sterowania jak się jest do góry kołami.
qbapfmrc Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu "Musi to być we krwi tak jak ma kaczka pływanie." dokładnie tak - przy tym nie możesz myśleć tylko to robić. To jest tylko kwestia psychiki ale można to wytrenować. Najpierw: - lataj 20 - 30 m nad ziemią potem schodź po kilka m w dół - na początku: na plecy tylko na chwilę - 1, 2 sekundy i powrót "na koła" - i tak kilka razy w obie strony - jak poczujesz się pewnie - lecisz coraz dłużej i dodajesz po kilka sek. - aż będziesz umiał przelecieć całe "lotnisko" - później obniżasz pułap i to samo - na końcu (po iluś tam lotach) można dodać zakręty aby się nie znudziło - a jeśli jesteś za nisko i czujesz się niepewnie w tej pozycji to wznieś się do góry - to musi być lot "na luzie" - te 20-30 m to max pułap - wyżej nie bo nie widzisz i nie czujesz już modelu - ja mam tez obniżone DR i Expo to lotu plecowego - wtedy jest mniej nerwowo i ruchy są precyzyjniejsze Ja wiem że to się łatwo mówi a praktyka trochę inna. Ale ja przynajmniej w ten sposób się uczyłem i jakoś szło. 1 metr tez nie latam, raczej kilka m. No i najważniejsze: na początku, trzeba mieć samolot łatwy w pilotowaniu - taki w którym czujesz się najlepiej - i najlepiej kilka razy rozbity wcześniej - wtedy lżej na psychice 🙂
a74BACK Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W końcu to BF-109, trzymaj się lepiej historii z zestrzeleniem przez P-51 😉 Nie miałeś szans, zaszedł cię od tyłu, byłeś oślepiony przez słońce... 😁
Rekomendowane odpowiedzi