pengo Opublikowano Sobota o 14:09 Opublikowano Sobota o 14:09 Budując dużego raptora stwierdziłem że skoro mam narysowane wręgi i żeberka to wymodeluje bryłę. I tak się zaczęło, trochę czasu to zabrało ale już wszystko narysowane, teraz drukuję poprawiam i niedługo w powietrze. Na początku sterowanie tylko płytowymi sterami, ale narysowałem drugi komplet skrzydeł gdzie będą lotki i klapy, tylko że dodatkowe 4 serwa, kabelki itd to przynajmniej 100g więcej do masy będzie więc nie wiem czy ma to sens. Wszystkie przewody idą w tunelach aby nie zaburzały przepływu powietrza. Ruraka węglowa 6mm będzie przechodziła przez kadłub i dodatkowo usztywniała skrzydełka. 4
japim Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Uuuu. Miodzio. Ciekawy jestem jak bedzie latać. Ja sie za te wszystkie Efy nie zabierałem- za dużo ich na rynku.
pengo Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 7 godzin temu, japim napisał: Uuuu. Miodzio. Ciekawy jestem jak bedzie latać. Ja sie za te wszystkie Efy nie zabierałem- za dużo ich na rynku. No właśnie nie znalazłem F-22 rc do druku który by dobrze wyglądał, albo źle szukałem, mam ten od Kyle'a ale on ma tyle błędów, że jak dla mnie jest to model sylwetkowy, a i proporcji dobrze nie trzyma. Tego rysowałem dla siebie, wiec w chwili obecnej trzeba mieć drukarkę o polu roboczym minimum 350x350 aby go druknąć. Jak będzie latał dobrze to potnę go pod mniejsze drukarki i wystawie na sprzedaż Wszystko wydrukowane, jeszcze prysnę kolorem i mogę wyposażać na tym jasnym filamencie nie widać tak dobrze linii podziału fuse 1 f-22-0.2-2h41m-5-17.gcode 1
Rekomendowane odpowiedzi