Andrzej68IX Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Witam Proszę o podpowiedź czy takie pakiety (tylko 3 wyjścia do balansowania i jakiś dinkst) mogę i jak ładować zwykłą ładowarką Imax B6 Pozdrawiam
noker Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja normalnie pasują te złączki do gniazda balancera, czarny to MINUS
Andrzej68IX Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja Ta wtyczka nawet nie chce wejść w gniazdo ładowarki- foto
arek1989 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Można ładować normalnymi ładowarkami. Ta szara żyła to jakaś funkcja smart, która działa z ładowarkami od Gens Ace. Na zdjęciach wygląda, jakbyś próbował podłączyć do gniazda 3S, a to przecież bateria 2S. Ja w tych pakietach wymieniałem fabryczne złącza na zwykłe JST-XH, a szarą żyłę izolowałem.
Andrzej68IX Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja Arku oczywiście 2S, zmyliły mnie te 4 kabelki. Pierwszy raz w życiu miałem dzisiaj taki pakiet w ręku. Ale i tak nie wchodzi głęboko w gniazdo bo to wystające coś zaczepia o śrubę w obudowie ładowarki obok gniazda 2S Dziękuję za podpowiedź, chyba też zmienię na normalne złącza.
Andrzej68IX Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja Już sobie poradziłem Andrzeju odkręcając do ładowania 2S tę śrubkę z obudowy - foto
Patryk Sokol Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja W mojej ładowarce, przez ten dodatkowy kabel, ta wtyczka nie pasuje do prawego gniazda balancera. Z tego powodu ucinam, ten fragment wtyczki, bez żalu
Rekomendowane odpowiedzi