Adam P. Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=533749&pp=10 wlasnie buduje tego mustangowego deprona.. tfu!..depronowego mustanga i mam 2 pytania czym waszym zdaniem to okleic? i jak wygiac depron tak, zeby nie pekl?(chodzi tu o skrzydla) podziekowania dla Freeze-F1 za umieszczenie linku do planow(mam na oku jeszcze fokkera dr.1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Cześć ja jak robiłem WARCHLAKA to depron wyginałem na ranicie stołu i podgrzewając suszarką do włosów. Można też to robić na kolanie. Dokładniej ta metoda jest opisana w budowie modelu BASIC. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam, właśnie robie drugi egzemplarz tego modelu z tych planów, depron wyginam na wręgach wcześniej posmarowanych klejem. Pierwszy model latał świetnie do póki nie zrobiłem śruby przy full gazie, wtedy w powietrzu złożyło mi się skrzydło i runął na ziemie. Teraz wkleiłem listwę sosnową wzdłuż skrzydła i na ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam, właśnie robie drugi egzemplarz tego modelu z tych planów, depron wyginam na wręgach wcześniej posmarowanych klejem. ja juz raz zwijalem na wredze i mi peklo.moze to kwestia wprawy?a czym go pokryles?depron 3mm? dziekuje wszystkim i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 czarny 3mm depron, te prążki muszą być ułożone w taki sposób : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 rozumiem. a skrzydla z czego zrobiles? ja z 6mm depronu jak go sterujesz(lotki, stery) i jaki wznios skrzydel zrobiles?bo w planach nic takiego nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Skrzydło z góry z 5mm depronu dolne z 3mm sory za jakość ale robione na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Skrzydło z góry z 5mm depronu dolne z 3mm zrobiles z dwoch kawalkow? ja odczytalem z planow ze to po prostu jeden wygiety kawalek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 he dziwne, przecież pokazane tam skrzydło składa sie z górnej czarnej części a dół z zielonej, czyli z dwóch części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 na arkuszach z czesciami obok szablonu skrzydla byl rzut skrzydla od strony kadluba i z niego odczytalem ze skrzydlo to jedna deska, a pozatym na stronie na ktorej byly plany tez to widac.zwlaszcza na stronie 2 gdzie jest animacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 bo to tylko animacja zobacz te zdjęcie http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=956519 Poza tym jakbyś zrobił tak jak na animacji to te skrzydło nie wytrzymałoby 1 minuty lotu, w pierwszym egzemplarzu miałem skrzydła zaklejone depronem od spodu i podczas szybszego zwrotu sie wyginały po czym złamały sie, teraz wzmocniłem listwa sosnową 6/3 wklejoną pionowo co daje dużo większą wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 a jaki zrobiles wznios?zrobiles lotki? aha. i zrobiles podwozie?ja planuje zrobic http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=1168194 i do czego te czesci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 nie robiłem podwozia, wzniosu tez, tylko górna cześć płata wyprofilowałem na wałku do ciast ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 tylko górna cześć płata wyprofilowałem na wałku do ciast ;d niezly pomysl tez musze sprobowac bez wzniosu to juz tylko lotki... ster nie da rady a jakie wyposazenie? ja mam 2 serwa micro dynam 8,4g i silnik 3f przewiniety z cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Także nie mam w nim steru kierunku. Wyposażenie to : silnik - Tower pro (nie pamiętam modelu silnika, wiem że ma 25g i jest niebieski ,przy 11.1V i śmigle 8x4 daje 480g ciągu). Serwa - Tower pro Regulator -Tower pro 30A odbiornik - Sanwa Aku - lipol 11.1V 1300mah 8C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 i pomyslec ze ten model mial byc napedzany silnikiem kl 400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Mój leciał pionowo do góry na tym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 TP 2712-12 Ten silnik zastosowałem w moim mustangu. Dzisiaj odbył sie oblot drugiego egzemplarzu, lata równie dobrze jak poprzedni. Jak mi się uda to jutro wstawię foty. A jak Tobie idzie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Co to za profanacja kabine :? :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.