robloz Opublikowano Czwartek o 09:21 Opublikowano Czwartek o 09:21 Niestety podczas jednego lądowania "odmaszerowało" mi podwozie. Ułamało się tuż przy mocowaniu koła. Czy to zastąpić, aluminium chyba za giętkie. Może kwasówka ? To co jest w tych podwoziach to chyba jakiś stop.
Marek_Spy Opublikowano Czwartek o 11:51 Opublikowano Czwartek o 11:51 Raczej jakies twarde alu a amortyzator da sie rozebrac ?
robloz Opublikowano Czwartek o 11:54 Autor Opublikowano Czwartek o 11:54 Tak, można rozebrać. Kupiłem odpowiedniej średnicy kwasówkę i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Marek_Spy Opublikowano Czwartek o 12:06 Opublikowano Czwartek o 12:06 Kwasówka wcale nie jest taka twarda a to tez musi byc lekkie a raczej szukaj AW-7075 T6 (PA9) moze znajdziesz taki pret ale kwasowka ma swoje zalety najwyzej sie skrzywi
robloz Opublikowano Czwartek o 13:57 Autor Opublikowano Czwartek o 13:57 Wagą się nie przejmuję bo to dwa kawałki po 5 cm. Co do tego że się zegnie, to może i lepiej . 😀
RomanJ4 Opublikowano Piątek o 11:23 Opublikowano Piątek o 11:23 Dobrym wytrzymałym materiałem do przetoczenia byłaby stara półośka od samochodu osobowego, albo gryf od podnoszenia ciężarów/hantli..
robloz Opublikowano Piątek o 11:39 Autor Opublikowano Piątek o 11:39 Może i tak, ale ja wolę żeby się w razie czego wygięła niż wyrwała cześć skrzydła. 😁
RomanJ4 Opublikowano Piątek o 20:03 Opublikowano Piątek o 20:03 Czasem w maszynach specjalnie stosuje się "bezpieczniki", np odpowiednio słabsze śruby czy sworznie, które ulegają ścięciu, zerwaniu, czy innemu zniszczeniu by po przekroczeniu określonych sił to ów "bezpiecznik" uległ chroniąc część którą trzymał.. Przykładem z naszego podwórka mogą być nylonowe śruby mocujące skrzydła do kadłuba, itp..
Rekomendowane odpowiedzi