Skocz do zawartości

Drukarka 3D z głowicą laserową - H2D Bambu Lab - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

W najbliższym czasie będę miał dostęp do drukarki H2D Bambu Lab z głowicą laserową 40W. Pole robocze może nie jest zbyt duże, ale do wycinania żeberek powinno wystarczyć. 
Czy mieliście do czynienia z takim lub podobnym sprzętem? Macie jakieś praktyczne porady? Co ustawić, czego unikać? 

Opublikowano

Przy takim malym polu to bedziesz wycinal zeberko po zeberku i bedzie bardzo duzy odpad. Jak chcesz wycinac laserem to juz lepiej kupic jakiegos atomstacka 

Opublikowano

Tak i ważne zwróć  uwagę na jakich profilach jak chcialbyś  jaki laser grawer laserowy .  Bo jak są dostępne na rynku takie profile to można  łatwo zrobić większy wymiar .   Ostatnio przerabiałem temat powiększałem do metra chociaż "teoretycznie" się nie da i nie "pasuje" ale idzie tylko kilka przeróbek . :)  Kosztowało mnie powiększenie  niecałe 230 zł bo kupiłem "zestaw do nie tego" .

Apropo Twojego pytania -  najlepiej jak chcesz coś ciąć to pytaj AI -  podaj model, podaj jaki laser, jakiej firmy i powie Ci jak ustawić parametry.

Pamiętaj też o bezpieczeństwie wzrok i oddech, ja ustawiam kamerkę na whatsaapa na drugi telefon i wychodzę obok jestem w pomieszczeniu a tam się wycina.  A ja mam podgląd przez kamerę, bo obudowy nie chce mi się robić za dużo miejsca zajmuje . 

Czy grawerowanie w depromie - zapytalem od strzała wyszło mi super, chociaż spróbowałem ale nie jest to optymalne bo  ciężko idealnie odmierzyć na stole, może by się dało ale ja nie zamierzam ani chwili patrzeć na laser. Wiec szybki projekt szablonu do szablonu  na kartonie  wyciąć i markerem na panel podłogowy, kombinować trzeba o to w tym sporcie chodzi . 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.