arek1989 Opublikowano Wtorek o 09:29 Opublikowano Wtorek o 09:29 Cześć W najbliższym czasie będę miał dostęp do drukarki H2D Bambu Lab z głowicą laserową 40W. Pole robocze może nie jest zbyt duże, ale do wycinania żeberek powinno wystarczyć. Czy mieliście do czynienia z takim lub podobnym sprzętem? Macie jakieś praktyczne porady? Co ustawić, czego unikać?
japim Opublikowano Wtorek o 13:49 Opublikowano Wtorek o 13:49 Przy takim malym polu to bedziesz wycinal zeberko po zeberku i bedzie bardzo duzy odpad. Jak chcesz wycinac laserem to juz lepiej kupic jakiegos atomstacka
Jacek891 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tak i ważne zwróć uwagę na jakich profilach jak chcialbyś jaki laser grawer laserowy . Bo jak są dostępne na rynku takie profile to można łatwo zrobić większy wymiar . Ostatnio przerabiałem temat powiększałem do metra chociaż "teoretycznie" się nie da i nie "pasuje" ale idzie tylko kilka przeróbek . Kosztowało mnie powiększenie niecałe 230 zł bo kupiłem "zestaw do nie tego" . Apropo Twojego pytania - najlepiej jak chcesz coś ciąć to pytaj AI - podaj model, podaj jaki laser, jakiej firmy i powie Ci jak ustawić parametry. Pamiętaj też o bezpieczeństwie wzrok i oddech, ja ustawiam kamerkę na whatsaapa na drugi telefon i wychodzę obok jestem w pomieszczeniu a tam się wycina. A ja mam podgląd przez kamerę, bo obudowy nie chce mi się robić za dużo miejsca zajmuje . Czy grawerowanie w depromie - zapytalem od strzała wyszło mi super, chociaż spróbowałem ale nie jest to optymalne bo ciężko idealnie odmierzyć na stole, może by się dało ale ja nie zamierzam ani chwili patrzeć na laser. Wiec szybki projekt szablonu do szablonu na kartonie wyciąć i markerem na panel podłogowy, kombinować trzeba o to w tym sporcie chodzi .
Rekomendowane odpowiedzi