Ares Opublikowano 20 Września Opublikowano 20 Września Spoko ale i tak z takiego ażurowania za dużo masy by nie odeszło wiec szkoda roboty. Ma to sens np. w grubym płacie do fun flya gdyby robić ze styropianu . Twój akrobat nawet jeśli bedzie nieco cięższy to i tak przy mocnym napędzie bedzie może i nawet lepiej bo bedzie lepiej sie latało przy wietrze. 1
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 18:19 Autor Opublikowano Czwartek o 18:19 Skrzydełka oszlifowane.Tylko serwa i odciąć lotki. 3 1
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 19:24 Autor Opublikowano Czwartek o 19:24 Pytanie do znawcow.Potrzebuję poszpachlować minimalne lekkie wklęsnięcia .jakiej lekkiej szpachli użyć?A może jak ja zrobić?
jarek27 Opublikowano Sobota o 11:53 Opublikowano Sobota o 11:53 spróbuj Semin light w kartuszu super masa do takiego szpachlowania dostepna na allegro.
Grzesiek Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu W dniu 26.09.2026 o 13:53, jarek27 napisał: spróbuj Semin light w kartuszu super masa do takiego szpachlowania dostepna na allegro. To jest szpachla budowlana,wiec raczej w modelarstwie nie za bardzo sie nada. 2
robas69 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu https://modelemax.pl/pl/szpachlowki/9402-szpachla-do-balsy-240-ml-biala-deluxe-debd05-lite.html
RMa Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ja tam polecam lekki akryl szpachlowy den bravena, moje doświadczenia masz opisane tutaj: Po ponad roku żadnych pęknięć, kurczenia się itp. Od czasu tego testu do każdego modelu stosuję już tylko tą masę szpachlową i trzyma się świetnie nawet minimalnych wgniotek, które miałem problem wypełnić przy użyciu Deluxe Model Lite Balsa Filler. 1
jarek27 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu semin light jest super jeśli chodzi o szpachlowanie np. balsy jest ultra lekka delikatnie elastyczna warstwa milimetrowa schnie w 20 min.sprubuj a sam sie przekonasz. Ja jej sam używam a patent podrzucił mi kolega modelarz z Hiszpanii bo tam jej używają
Rekomendowane odpowiedzi