Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko ale i tak z takiego ażurowania za dużo masy by nie odeszło wiec szkoda roboty.

Ma to sens np. w grubym płacie do fun flya gdyby robić ze styropianu .

Twój akrobat nawet jeśli bedzie nieco cięższy to i tak przy mocnym napędzie bedzie może i nawet lepiej bo bedzie lepiej sie latało przy wietrze.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 26.09.2026 o 13:53, jarek27 napisał:

spróbuj Semin light w kartuszu super masa do takiego szpachlowania dostepna na allegro.

To jest szpachla budowlana,wiec raczej w modelarstwie nie za bardzo sie nada.

• Haha 2
Opublikowano

Ja tam polecam lekki akryl szpachlowy den bravena, moje doświadczenia masz opisane tutaj:

Po ponad roku żadnych pęknięć, kurczenia się itp.
Od czasu tego testu do każdego modelu stosuję już tylko tą masę szpachlową i trzyma się świetnie nawet minimalnych wgniotek, które miałem problem wypełnić przy użyciu Deluxe Model Lite Balsa Filler.

• Dzięki 1
Opublikowano

semin light jest super jeśli chodzi o szpachlowanie np. balsy jest ultra lekka delikatnie elastyczna warstwa milimetrowa schnie w 20 min.sprubuj a sam sie przekonasz. Ja jej sam używam  a patent podrzucił mi kolega modelarz z Hiszpanii bo tam jej używają

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.