Skocz do zawartości

Turnigy 9X 9Ch Transmitter. Czy jest coś warta?

wiciu0804

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Antenki nie przedłużaj, niech zostanie taka jak jest, a trzymaj ją w środku modelu. W miarę możliwości umieść antenkę trochę dalej od silnika i węgla (jeżeli takowy w EGP jest).

Opublikowano
Dzięki . A powiedzcie czy dziękowanie to nie jest zaśmiecanie forum?

:lol2: Nie raczej nie, to czy podziękujesz wynika tylko i wyłącznie z twojego dobrego wychowania. Zaśmiecanie forum to np. dublowanie tematów.

Opublikowano

Witam, czy w tej aparaturze jest możliwość "zmiksowania" 2 kanałów, tak abym mógł za pomocą ruchu jedną manetką, ruszyć dwoma kanałami?

Jeśli tak, to mógłby mi ktoś opisać jak?

Nie wiem czy opisałem to zrozumiale, ale podam przykład: Serwa które ruszają lotkami na skrzydle (1 lotka - jedno serwo). Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi :P

Opublikowano
Nie wiem czy opisałem to zrozumiale, ale podam przykład: Serwa które ruszają lotkami na skrzydle (1 lotka - jedno serwo). Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi

Chodzi ci o to aby każde serwo było na innym kanale? Jeśli tak to od tego jest mixer flaperon.

Opublikowano
Nie wiem czy opisałem to zrozumiale, ale podam przykład: Serwa które ruszają lotkami na skrzydle (1 lotka - jedno serwo). Mam nadzieje, że ktoś zrozumiał o co mi chodzi

Chodzi ci o to aby każde serwo było na innym kanale? Jeśli tak to od tego jest mixer flaperon.

Mógłbyś przybliżyć mi, jak to poustawiać?

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Jeden kabelek podłączasz do kanału 1 a drugi do kanału 6

Ustawienia ja mam tak:

STATE: ACT

AIL1 100 100

AIL2 -100 -100

FLP1 000

FLP2 000

I to są same lotki, a jak chcesz mieć jescze klapolotki, to w FLP1 ustaw -100 a w FLP2 ustaw 100. wtedy, gdy kręcisz pokrętłem o nazwie PIT.TRIM masz klapy na lotkach, ale lotki normalnie też działają. Aha, i jak ci się będą lotki w odwrotną sronę wychylały to zrób rewers na kanale 1 i 6 :wink: .

Opublikowano

Jeśli chodzi o lotki na 2 kanałach, to o tego jest funkcja Flaperron (nie pamiętam dokładnie jak ona sie nazywa, ale chyba podobnie) Jeśli chodzi Ci o inne kanały to uzyj po prostu wolnich mixerów PROG MIX ustawiając tam odpowiednie wartości, tak samo z lotkami za pomocą funkcji Flaperron.

Opublikowano

Do ustawienia różnicowości lotek (w dól mniejsze wychylenie, w górę większe) jak sama nazwa wskazuje służy funkcja AILDIFF. Lotki wpięte w kanały 1 i 7. Ustawienie tak proste, że nie wymaga komentarza (po wejściu we wspomnianą opcję są 4 parametry do ustawienia i to wszystko bez kombinacji).

Opublikowano

Witam, zebrałem siły i materiały oraz narzędzia.(programator STK500+kabel ISP + stacja lutownicza, kalafonia,cyna itd.

Do pełni zadowolenia potrzebuje stabilną wersie softu do Turnigy 9X najlepiej oryginał pod mode 1 jeśli to ma jakąś różnicę?.(może także to być soft starszej wersji, aby tylko się nie krzaczył).

Jeśli znajdzie się pomocna dłoń to z góry dziękuje, przeszukałem rcgroups tak jak mi doradzono, ale to szukanie igły w stogu siana.

Opublikowano

Ok. ten soft słyszałem że jest bardzo dobry. A może ktoś ma na swoim dysku działający stabilny backup ze swojej Turnigy 9x. Bardzo zależy mi na oryginale. Bardzo proszę poszukajcie :wink: :wink: :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.