speed_spider Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, chciałbym zapytać o warunki robienia zakupów w Hobbycity, a mianowicie: czy można jakoś ominąć opłatę celną, a jeżeli tak, to co należy zrobić. Lub, jeśli ktoś ma zamiar robić tam zakupy w niedługim czasie, to czy mógłbym się dołączyć?! Jestem nowicjuszem w kwestji zakupów zagranicą, dlatego będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informację i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229&highlight=hobbycity poczytaj :devil: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 I zdecydowanie nie pytaj o omijanie cła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ostatnie zakupy poraz pierwszy prawie potraktowali mi cłem, oczywiście VAT doszedł - sam się zdziwiłem ale niestety . Cło płaci się od zakupów powyżej 150 euro, a vat zawsze bez opcji - tak dziś celnik z gdańska mi powiedział :] Jak to się ma do ostatnich siedmiu moich zamówień powyżej 200$ niemam pojęcia,ale widzę że teraz zaczęli chyba wszystkie paki z hongkongu sprawdzać. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziura w budżecie to co się dziwić, trzeba VAT zbierać gdzie się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Ja dokonalem 16 zakupow w HC i jak do tej pory bez problemu. Kupowalem produkty za max 110 $ jednorazowo i nie mialem zadnego problemu z clem. W ostatnich zakupach doliczaja 2-3 $ jakiegos podatku , dokladnie nie wiem o co chodzi a poniewaz jest to niewielka doplata wiec nie przejmuje sia nia za bardzo. Wg mnie jeden z lepszych i pewniejszych sklepow. Przesylka dociera max w 3 tygodnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Ja zamówiłem już chyba 9paczek max do 100$ i nie miałem problemu z jakimiś opłatami. A co do przesyłki to ostatnio do mnie szła 4dni robocze a srednio idzie do mnie paczka 5dni roboczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Ja dokonalem 16 zakupow w HC i jak do tej pory bez problemu. Kupowalem produkty za max 110 $ jednorazowo i nie mialem zadnego problemu z clem. W ostatnich zakupach doliczaja 2-3 $ jakiegos podatku , dokladnie nie wiem o co chodzi a poniewaz jest to niewielka doplata wiec nie przejmuje sia nia za bardzo. Wg mnie jeden z lepszych i pewniejszych sklepow. Przesylka dociera max w 3 tygodnie. Mówisz o tym kraju który masz pod avatarem? Co prawda też w Unii ale to zupełnie inna kultura - maniana ole !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Tak mowie o hiszpani , z reguly przesylki dochodza w 2-3 tygodnie ale kiedys mialem niespodzianke i doszal w nie caly tydzien Przy okazji chcialem powiadomic wszystkich choc nie dotyczy to zakupow w HC ale tak dla przestrogi aby nie robili zakupow w sklepie CWTCO z Honk Kongu. Zamowilem na Ebayu akumlatorki 2500 mA 5 kwietnia i jeszcze nie doszly. Po kilkunastu listach jakie do nich wyslalem ,otrzymalem odpowiedzi ze moze celnicy , ze moze gdzies sie zawieruszyl pakunek itd. Poniewaz nie mam kodu przesylki nie moge jej sledzic przez internet . W koncu wyslalem do nich , do ebaya y paypala reklamacje i zobacze co z tego wyjdzie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Celnik który do mnie dzwonił z urzędu celnego z Gdańska - "odezwał" się poniewaz paczka była troszkę przyduża i to go zaciekawiło.... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 smootny, a co zamawiałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Pewno DG-1000 zamówiłeś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Pewno DG-1000 zamówiłeś ... prawie zgadłeś :] http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8257 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Sorry zapomniałem że ty ASW 28 zamawiałeś ale to moje wrodzone pragnienie posiadania DG-1000 się odezwało we mnie ... Żeby nie było wyczytałem to na forum a więc nie posiadam talentów wizjonerskich ani też Smootnego nie poznałem jeszcze osobiście ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 A możesz zdradzić jakie to opłaty nałożył na Ciebie miły pan z Gadńska? Też przymierzam się do tego modelu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 cło jak powiedziałem mi odpuścił, ale doszło 22% Vatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Podaj ile wyszedł model z wszystkimi opłatami razem z VAT nałożonym przez UC. Ciekawe jak to się ma do cen u nas: http://www.scorpio-polska.pl/seznam.php?skupina=37 Mnie osobiście pociąga Salto i Condor, jeszcze niedawno Salto można było kupić za 99$ w USA, tylko problem z przesyłką był, a nie chciało mi się już pukać do Polamerusa czy innych przewoźników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Podaj ile wyszedł model z wszystkimi opłatami razem z VAT nałożonym przez UC.Ciekawe jak to się ma do cen u nas: http://www.scorpio-polska.pl/seznam.php?skupina=37 Mnie osobiście pociąga Salto i Condor, jeszcze niedawno Salto można było kupić za 99$ w USA, tylko problem z przesyłką był, a nie chciało mi się już pukać do Polamerusa czy innych przewoźników. Z vatem i wysyłka wychodzi to samo.. co cena w tym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speed_spider Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, dziękuję za zainteresowanie. A pozostając w obrębie hobbycity, czy silnki TURNIGY są warte zakupu?! Chciałbym założyć coś mocniejszego do EG, bo z leciuchnym balastem w postaci kamery robi się z niego zwykły nielot. Interesuje mnie przede wszystkim taki model: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Ja kupuje tylko i wylacznie te silniki. Mam turnigy 2217 1000kv zalozony i mysle ze jest dla tego modelu wymarzony. Mocy w sam raz (1250g ciagu) i nie zzera aku w 5min. Wejscie na wysokosc moim EG znajdziesz w dziale filmy, poczatek zbocze, koncowka na silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.