Skocz do zawartości

Zakupy w HOBBYCITY

speed_spider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W HC chyba lubią jak się ich upomina i pośpiesza :) Kilka dni temu zamówiłem parę gratów i oczywiście tradycyjnie status "Procesing" wczoraj napisałem maila w stylu "co jest kurde chłopaki?" i dziś rano patrzę status "shipped"

Kilka dni to się standardowo czeka a poganianie chyba niewiele tu pomoże :) Jest sezon więc zamówień mają na pewno sporo sądząc po stanach magazynowych.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
W HC chyba lubią jak się ich upomina i pośpiesza :) Kilka dni temu zamówiłem parę gratów i oczywiście tradycyjnie status "Procesing" wczoraj napisałem maila w stylu "co jest kurde chłopaki?" i dziś rano patrzę status "shipped"

Kilka dni to się standardowo czeka a poganianie chyba niewiele tu pomoże :) Jest sezon więc zamówień mają na pewno sporo sądząc po niektórych stanach magazynowych.

Opublikowano
Jest sezon więc zamówień mają na pewno sporo sądząc po stanach magazynowych.

U nich sezon jest przez cały rok :) więc nie sądzę żeby miało to wpływ na ich stany magazynowe ciekawostką jest to że zawsze po pisemnym upomnieniu zaraz zmieniają status na "wysłane"

Opublikowano

już teraz niewiem czy zamawiac z HC chciałem zamówić paczke ok 200$ ale jak mi ją opodatkują i oclą to wcale tak tanio nie wyjdzie. Kiedys miałem paczke od nich zamawianą przez kolege na mój adres i dodatkowych kosztów nie miałem

Opublikowano
już teraz niewiem czy zamawiac z HC chciałem zamówić paczke ok 200$ ale jak mi ją opodatkują i oclą to wcale tak tanio nie wyjdzie. Kiedys miałem paczke od nich zamawianą przez kolege na mój adres i dodatkowych kosztów nie miałem

To może zamów to w 2 paczkach w odstępie 1-2 dni. Moja paczka tylko raz trafiła na cło. Akurat dla znajomego, ale było tam 4 czy 5 silników. Może jako hurt to potraktowali. :roll:

Opublikowano

Nie macie ostatnio problemow z platnoscia paypal? Mam konto w Millennium i dotychczas nie mialem zadnych problemow. Konto mam zweryfikowane, ale platnosc nie chce przejsc. I tak- mam wiecej kasy na koncie niz musze zaplacic.

Opublikowano
Nie macie ostatnio problemow z platnoscia paypal?

Żadnych :D

Może masz w banku blokadę na transakcje PayPal na kwotę którą przekracza twoje zamówienie - też tak miałem kiedyś :P

Opublikowano
Nie macie ostatnio problemow z platnoscia paypal? Mam konto w Millennium i dotychczas nie mialem zadnych problemow. Konto mam zweryfikowane, ale platnosc nie chce przejsc. I tak- mam wiecej kasy na koncie niz musze zaplacic.

Jeśli konto masz zweryfikowane, to może limit ci się skończył i trzeba go zmienić.

Opublikowano

Akurat parę dni temu miałem też problem, i to tak, że zrobiłem zakup w r2hobby bez problemu, a następnego dnia już w hobbycity nie przeszła zapłata. Więc spłaciłem kartę na 100% i myślałem, że pójdzie, a tu dalej nic. Tą kartą płacę bez problemów od dwóch lat. W efekcie musiałem zarejestrować inną kartę i tu poszło natychmiast po rejestracji. Nie wiem czy to przypadkiem nie jest związane z upływem ważności karty, co prawda jeszcze oczywiście jest ważna, ale termin kończy się 09.09.

Opublikowano

Ja płaciłem w tamtym tygodniu. Bez problemów.

Zanim zdążyłem odświeżyc stronę w UH przelew był zatwierdzony. Jak zwykle.

Opublikowano

Miał bys informacje ze przekroczyłes limit lub ze jest bliski jakiejs tam kwoty (w zależności od rodzaju konta) ja updatowałem swoje 2 konta na premium, bo przekraczałem limity jakie mi dali po 2 mies.

Opublikowano

czy paczka z HC jak trafi do polski to trafia na pocztę czy jakiś kurier ją przywiezie? (wolę na poczte bo mam blisko a jak kurier i nie ma mnie w domu to muszę latać po jakichś ich oddziałach) jak to jeszcze jest z tą deklaracją wartości przy akceptowaniu zakupów? wybierać najmniejsza wartośc aby uniknąć oclenia? jak tez powinien wyglądać wybór w tej drugiej zakładce co mozna wybrac ze to częsci lub zabawki itd.?

Opublikowano
czy paczka z HC jak trafi do polski to trafia na pocztę czy jakiś kurier ją przywiezie? (wolę na poczte bo mam blisko a jak kurier i nie ma mnie w domu to muszę latać po jakichś ich oddziałach) jak to jeszcze jest z tą deklaracją wartości przy akceptowaniu zakupów? wybierać najmniejsza wartośc aby uniknąć oclenia? jak tez powinien wyglądać wybór w tej drugiej zakładce co mozna wybrac ze to częsci lub zabawki itd.?

- Mi bynajmniej przywozi zawsze poczta.

- z deklaracją ja zawsze wybierałem najmniejszą, choć wg mojej wiedzy to jest i tak nic nie warte, poniewaz ostatnim razem jak zamawiałem szybowca, serwa 10x, 5 sztuk silników i jakieś tam inne pierdoły to zadzwonili do mnie bym przedstawił jakieś aktualne ceny bo cło i vat będzie. Widocznie w pudełku żadnych dokumentów nie było jak dosżło do urzędu celnego.

Finalnie jak doszło do mnie paka była zaklejona taśmami celnymi, w środku żadnych kwitów tylko kolo z poczty miał dokument z danymi do zapłaty ....

Opublikowano
Ciekawostka

W HC chyba lubią jak się ich upomina i pośpiesza :)

To ja mam lepszą ciekawostkę. Wczoraj wieczorem złożyłem zamówienie na trochę drobnicy (jakieś silniczki, serwa, pakieciki, kabelki, ect.), a po dziesięciu godzinach dostałem info, że paczka z zamówieniem została wysłana. Bez upominania i pospieszania! :jupi:

Opublikowano

smootny a jak oni sprawdza ze ceny podane są prawdziwe? mozna by podać mniejsze zeby mniej zapłacić kiedys jak kolega mi zamawiał czesci chyba tez zadnych papierów w środku nie miałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.