-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ja niestety jednak odpadam ... mam anginę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ja jutro wpadam w okolice grudziądza i bede szukał górki. Myśle że zawitam tam koło 13, jak się uda schacze Elektrona i dla Erta miejsce się znajdze jak potrzeba. Jak nie to wpadne w niedziele do was. Tylko na jutro przydały by się namiary na górkę? Jęsli wy Ma wiać jutro pn-wsch i niezbyt duzy 4- 5m/s ale nosić powinno. Niebardzo tylko na mapie widze górki na takie wiatry wzdłuż Wisły. Kolega z Chełmna aktywny? Może do Nowego skoczymy tam chyba wiatr przypasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Jak narazie wiatr 3m/s . Mi pasuje dzisiaj jak chcecie - mozemy dlugoo latac bylem do domu przed 17 wrocil Dzisiaj proponuje zbocze w nowem - idealny wiatr. Jak bedzie wialo pn-wch to bedzie minimalnie pod katem ale spokojnie sie lata Mallin superby bylo gdybys mnie wziol bo nie mam auta dzisiaj - chyba ze rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 No to żeśmy polatali Jutro ma wiać pn-wsch skręcający na północ. Górki brakuje na taki chyba. Znalazłem piękny nasyp na taki wiatr ale ma 4m w Topolnie niedaleko bydzi. Może tam uderzę. Do Nowego mam z Bydy 90km. Erti i Elektron macie górke na taki wiatr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 chyba nie Nawet gdyby to ja dzisiaj odpadam - wziela mnie tak ostra angina ze gadac wogole nie moge :( Marcin'y przeslijcie mi na daw3@op.pl fotki z wczorajszych lotow. albo zagadajcien a gg- niewidoczny zaawsze jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 chyba nie Nawet gdyby to ja dzisiaj odpadam - wziela mnie tak ostra angina ze gadac wogole nie moge :( Witam w klubie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 I tak wam nie daruje tego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 czego nam nie darujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Może czwartek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Wstepnie powiem ze mi pasi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Mam nadzieję, że mi przejdzie już to najgorsze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tutaj filmik z sobotniego latania Elektrona i Malinna na Zboczu w Nowem n/w. Można w końcu powiedzieć iż zbocze jest oblatane i można je polecić http://video.google.pl/videoplay?docid=-2928648300475115002&hl=pl Uwaga!!! Film ma 20 minut !!! Jest na google video i można Go pobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 To ja dzisiaj byłem Sprite :mrgreen: Latanie Wojtek i Ja Łacznie dłuuuuuuuuugo to trwało ... Zdjecia innym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 No i stało się!! Dziś pierwszy raz polatałem szybowcem :jupi: Oczywiście na górce w Nowem a towarzyszył Elektron. Wiatr trochę nie wiał po naszej myśli więc jedynie były loty z gumy. Przypadkiem stałem się posiadaczem szybowca ARCUS firmy ROBBE. Choć to styropianowa konstrukcja ale myślę że i da się polatać na zboczu. Kilka fotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Dzisiaj sobie polatasz bo jest idealny wiatr wschodni!!! Mnie niestety nie bedzie - nie mam jak dojechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Nie masz jak się zabrać? Dziś cały dzień będzie wiało idealnie! Masz też rower w jedną stronę Cię podwiozę a może i nawet w dwie Więc nawet nie pieprz głupot że nie masz czym dojechać :twisted: :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 rower mi sie wieczorem spier..... i nie mam kola :/:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Super ten szybowiec ARCUS. Pochwal sie gdzie go nabyles i ile kosztuje. I moze napiszesz jak sie sprawuje w powietrzu. Podejrzewam ze jest on odpowiedzia Robbe na Multiplexowego Easy Glidera. Mi osoboscie z fotek bardziej pasuje Arcus. Wyglada super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No i wczoraj polatałem na zboczu. Lata się całkiem pysznie (mój drugi dzień lotów szybowcem i pierwszy dzień na zboczu ) Jako "latacz" (bo tak określa się tu na forum ludzi nigdy nie latających szybowcami) modelami spalinowymi nie miałem żadnych problemów z tym szybowcem. Rozumiem że inny szybowiec czy loty w termice mogą być bardziej wymagające ale ten model powiedziałbym iż jest aż "beszczelnie" łatwy w pilotażu. Mój egzemplarz lata w konfiguracji przewidzianej przez producenta obecnie bez żadnych wzmocnień czy przeróbek. (myślę nad zalaminowaniem krawędzi natarcia) Czas montażu ogranicza się do zamontowania wyposażenia i wykonaniu czterech klejeń a dostępny jest w sieci sklepów conrada w cenie 69,95Euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Heja Fajnie że masz już fajnego szybowca ;-) Powiedz jaką ma rozp. płata i ile dałeś za niego? Trzeba znów zrobić jakiś zlocik na tym zboczu ;-), tylko żeby było więcej ludzi niż ostatnio - oczywiście tych szybujących. Może jakieś latanko w okolicy początku czerwca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.