-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Ja niestety jednak odpadam ... mam anginę ...
malinn Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Ja jutro wpadam w okolice grudziądza i bede szukał górki. Myśle że zawitam tam koło 13, jak się uda schacze Elektrona i dla Erta miejsce się znajdze jak potrzeba. Jak nie to wpadne w niedziele do was. Tylko na jutro przydały by się namiary na górkę? Jęsli wy Ma wiać jutro pn-wsch i niezbyt duzy 4- 5m/s ale nosić powinno. Niebardzo tylko na mapie widze górki na takie wiatry wzdłuż Wisły. Kolega z Chełmna aktywny? Może do Nowego skoczymy tam chyba wiatr przypasi?
elektron Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 Jak narazie wiatr 3m/s . Mi pasuje dzisiaj jak chcecie - mozemy dlugoo latac bylem do domu przed 17 wrocil Dzisiaj proponuje zbocze w nowem - idealny wiatr. Jak bedzie wialo pn-wch to bedzie minimalnie pod katem ale spokojnie sie lata Mallin superby bylo gdybys mnie wziol bo nie mam auta dzisiaj - chyba ze rower
malinn Opublikowano 31 Marca 2007 Opublikowano 31 Marca 2007 No to żeśmy polatali Jutro ma wiać pn-wsch skręcający na północ. Górki brakuje na taki chyba. Znalazłem piękny nasyp na taki wiatr ale ma 4m w Topolnie niedaleko bydzi. Może tam uderzę. Do Nowego mam z Bydy 90km. Erti i Elektron macie górke na taki wiatr?
elektron Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 chyba nie Nawet gdyby to ja dzisiaj odpadam - wziela mnie tak ostra angina ze gadac wogole nie moge :( Marcin'y przeslijcie mi na daw3@op.pl fotki z wczorajszych lotow. albo zagadajcien a gg- niewidoczny zaawsze jestem
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 chyba nie Nawet gdyby to ja dzisiaj odpadam - wziela mnie tak ostra angina ze gadac wogole nie moge :( Witam w klubie ...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Mam nadzieję, że mi przejdzie już to najgorsze ...
marcin133 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tutaj filmik z sobotniego latania Elektrona i Malinna na Zboczu w Nowem n/w. Można w końcu powiedzieć iż zbocze jest oblatane i można je polecić http://video.google.pl/videoplay?docid=-2928648300475115002&hl=pl Uwaga!!! Film ma 20 minut !!! Jest na google video i można Go pobrać
ertman_176 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 To ja dzisiaj byłem Sprite :mrgreen: Latanie Wojtek i Ja Łacznie dłuuuuuuuuugo to trwało ... Zdjecia innym razem
marcin133 Opublikowano 5 Maja 2007 Opublikowano 5 Maja 2007 No i stało się!! Dziś pierwszy raz polatałem szybowcem :jupi: Oczywiście na górce w Nowem a towarzyszył Elektron. Wiatr trochę nie wiał po naszej myśli więc jedynie były loty z gumy. Przypadkiem stałem się posiadaczem szybowca ARCUS firmy ROBBE. Choć to styropianowa konstrukcja ale myślę że i da się polatać na zboczu. Kilka fotek...
elektron Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Dzisiaj sobie polatasz bo jest idealny wiatr wschodni!!! Mnie niestety nie bedzie - nie mam jak dojechac
marcin133 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Nie masz jak się zabrać? Dziś cały dzień będzie wiało idealnie! Masz też rower w jedną stronę Cię podwiozę a może i nawet w dwie Więc nawet nie pieprz głupot że nie masz czym dojechać :twisted: :twisted: :twisted:
elektron Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 rower mi sie wieczorem spier..... i nie mam kola :/:(
mariaczi__21 Opublikowano 6 Maja 2007 Opublikowano 6 Maja 2007 Super ten szybowiec ARCUS. Pochwal sie gdzie go nabyles i ile kosztuje. I moze napiszesz jak sie sprawuje w powietrzu. Podejrzewam ze jest on odpowiedzia Robbe na Multiplexowego Easy Glidera. Mi osoboscie z fotek bardziej pasuje Arcus. Wyglada super.
marcin133 Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 No i wczoraj polatałem na zboczu. Lata się całkiem pysznie (mój drugi dzień lotów szybowcem i pierwszy dzień na zboczu ) Jako "latacz" (bo tak określa się tu na forum ludzi nigdy nie latających szybowcami) modelami spalinowymi nie miałem żadnych problemów z tym szybowcem. Rozumiem że inny szybowiec czy loty w termice mogą być bardziej wymagające ale ten model powiedziałbym iż jest aż "beszczelnie" łatwy w pilotażu. Mój egzemplarz lata w konfiguracji przewidzianej przez producenta obecnie bez żadnych wzmocnień czy przeróbek. (myślę nad zalaminowaniem krawędzi natarcia) Czas montażu ogranicza się do zamontowania wyposażenia i wykonaniu czterech klejeń a dostępny jest w sieci sklepów conrada w cenie 69,95Euro.
malinn Opublikowano 7 Maja 2007 Opublikowano 7 Maja 2007 Heja Fajnie że masz już fajnego szybowca ;-) Powiedz jaką ma rozp. płata i ile dałeś za niego? Trzeba znów zrobić jakiś zlocik na tym zboczu ;-), tylko żeby było więcej ludzi niż ostatnio - oczywiście tych szybujących. Może jakieś latanko w okolicy początku czerwca ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.