Konrad Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Tak jak w temacie :shock: czegoś takiego jeszcze nie widziałem,potężna 15-astka odpalana jak gdyby nigdy nic...-w ręce :shock: .Czy ci modelarze aby na pewno są do końca normalni?!Napiszcie co o tym sądzicie :evil: http://www.youtube.com/watch?v=8p_nHrqj--Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 bo to nowy model HUMAN-FLAYER miał być tylko że ta 15 nie wystarczyła PS jeżeli to faktycznie tak było że gość trzymał slink z założonym śmigłem a inny go odpalał to faktycznie niezła jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Dobry kozak. Lubię takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Zaden kozak !!!! to u mnie normalna procedura z każdym silnikiem do 20 włącznie z tym że nie wolno tego robić z podłączonym zbiornikiem .Z kilkoma kroplami paliwa "zaryczy" kilka sekund i gaśnie .oczywiście nie polecam tego sposobu młodym modelarzom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 dokładnie jak pisze Szczepan fakt ja 46 odpalałem ale nie jest to jakiś kozacki wybryk. Odpalałem sam z palca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 no ale co w tym złego? że mógł się poparzyć? Widać, że nawet wiele siły do tego nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No nie wiem,jak dla mnie nie jest to tak do końca normalne i bezpieczne.przyznam się że 7,5cc również w ten sposób zapalałem sam z palca,lecz to akurat 2 razy większa pojemność,przy czym zawsze jest ryzyko że przepustnica od wibracji otworzy się na full a trzymajacy spanikuje...śmigiełko APC,15tyś U/min z racji konca "kilku kropel paliwa" i zubożenia mieszanki i jak dla mnie wypadek gotowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 i dlatego nie polecam tego sposobu młodym i niedoświadczonym modelarzom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 potężna 15-astka hie hie hie:D Oksymoron na dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Wyczyn to był jak odpaliłem kiedyś MVVS 4,6ccm w WC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Wyczyn to był jak odpaliłem kiedyś MVVS 4,6ccm w WC Pewnie w szkole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 heh, niezły pomysł XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 u nas 150 odpalają w pokoju nauczycielskim xD (tez w rękach) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krimson Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 u nas 150 odpalają w pokoju nauczycielskim xD (tez w rękach) xD :!: No comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Noo dobra,może przesadziłem z tą "potężną 15-astką" po prostu napisałem w ten sposób ze względu na to że mam spory respekt dla silników od 15cc w górę :mrgreen: .Elektrykami praktycznie wcale nie latam,tak więc spalinek już trochę miałem i sporo ich dotarłem(hehm,z 10szt?).Nie raz już oberwałem,wiele krwi już widziałem i myślęże doszedłem do tego stopnia wprawy by zawsze być "szybszym niż śmigło" nawet w zalanym silniku,ale co jak co-technike z filmu nadal uważam za DEBILIZM,oczywiście bez obrazy dla starych wyjadaczy dla których tego typu kaskaderka jest codziennością Niemniej jednak mniej doświadczeni rzeczywiście nie powinni tego próbować :wink: ja też się do tych mniej doświadczonych raczej zaliczam i ryzykował nie będę,film zamieściłem na wzór tego z zawisem spalinową 600-etką w salonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 gruchu124 napisał/a: u nas 150 odpalają w pokoju nauczycielskim xD (tez w rękach) xD :!: No comment Jemu nie chodziło o silnik ;D Gruchu a nie w kop....ach ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Jestem gotów zrozumieć 14-latka, który się "takim wyczynem" przechwala, ale instruktora, w "kwiecie wieku"-już nie bardzo. Dołożyłbym do tych wyczynów jeszcze loty "motyla ze szwagrem" na PPG, bez kasku. Ta sama klasa wyczynu. Młodzi modelarze (taka tu wiekszość) róbcie tak samo. Wszyscy. A co. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.