lukkow Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Używam tej aparatury od 2 miesięcy. Było trochę problemów z instalacją sterowników do kabla oraz z rozszyfrowaniem oprogramowania, ponieważ nie dają do niej żadnej instrukcji. Po za tym nie stwierdziłem żadnych problemów w działaniu. Latam Easy Gliderem Pro do granicy widoczności modelu i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Jeżeli komuś nie przeszkadza to że wszelkie modyfikacje ustawień aparatury należy wykonać poprzez komputer to myślę że to dobry wybór na początek, ze względu na cenę i bardzo tanie odbiorniki.
Air Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Czy kabel aparatura - pc jest w zestawie czy trzeba go kupić osobno?
Kolar Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Czy kabel aparatura - pc jest w zestawie czy trzeba go kupić osobno? Jest tutaj
Kolar Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Nareszcie mam odpowiedni sterownik! Znalazłem go na rcgroups.com , jest niby do jakiegoś gps ale sprawdza się idealnie jako sterownik do tego kabla:) Oto link: http://data.versiontracker.com/drivers/auto/leadtek/gps/9450/Leadtek_GPS_USB_Driver.zip Jeśli ktoś jeszcze miał ten sam problem, to ten sterownik mu pomoże:) I dzięki za rady i pomoc.
MiQ27 Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 Robert, nie da się zbindować. Modulacja to jedno, a protokół transmisji to drugie. Transmisja DSM2 jest opatentowana przez JR-a i działa tylko na JR i OEMach (np. Spektrum , E-Flite). Podobnie nie ma niefirmowych FASStów dla Futaby. Nawet Assan działa tylko z Assanem. FlySky działa z Imaxem i HobbyKingiem (i chyba Eurgle też), bo robi to jedna fabryka na jednym protokole.
KrauzeR Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 Czy ktoś już podłączał tą aparature do symulatora? na początku w tym temacie było pisane, że możliwe, że trzeba pomajstrować coś przy kabelkach od wtyczki ale nikt tego dalej nie rozwinął... z zainstalowaniem kabla do configa do tej aparatury nie miałem większych problemów... wystarczy faktycznie nie wtykać kabla przed instalacją, a po zainstalowanie zrestartować komputer i powinno działać. no tylko kupiłem sobie to na razie, aby polatać i poćwiczyć latanie na symulatorach i nie wiem czy coś z tego będzie:/ może to kwestia ustawień? mam FMS i Leo's RC simulator i już mam dość latania na klawiaturze
lukkow Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=12502651&postcount=1026 Postępuj według tej instrukcji. Aparatura na pewno współpracuje z FMS. Nie sprawdzałem innych symulatorów.
robloz Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Wracając do tematu, mam pytanie : jak zbindować odbiornik? Po włączeniu diody na odb. migają.(W drugim świecą się cały czas i wszystko działa.)W futabie mam przycisk ,a tu jest zworka.
ertman_176 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Włożyć zwore do odbiornika, wlaczyc jak pomne odbiornik najpierw potem przytrzymując przycisk bind włączyć nadajnik Co do podłączenia kabla jako symulator [przepis z rcgroups] o dziwo działa :shock: ;D :devil:
robloz Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Dzięki Marcin za link, odbiornik zbindowany . Żałuję, że nie mogę dać plusa, chyba, zę w moim imieniu doda założyciel postu.
Maciej1996 Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam ma pytanko odnośnie tej aparatury 6 ch i kabla do programowania. Czy da się ten kabel jakoś zaprogramować żeby działał na symulatorze ? Robiłem tak jak powyżej było w RCgroups ale nic chciałbym uruchomić na phoenixie RC
Maciej1996 Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Znaczy się z FMS współpracuje ale z phoenixem nie :/
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 A co złego jest w FMS ? Na moje całkowicie wystarcza ... Mysle ze musisz wybrac joystick w twoim programie i go skalibrowac - moze symulator nie ma takiej opcji jak wybór joysticka ?
meteor Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Znaczy się z FMS współpracuje ale z phoenixem nie :/ W pudełku masz interfejs, z innym nie będzie działało
Maciej1996 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 ok FMS jak helikopter to paskudnie :/ A ja helikopterem che polatać spróbuje z heli-x
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Już całkiem lubie HK http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10173 Jeszcze niech body 9ch wróci
krankor Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam, też się stałem posiadaczem tej aparatury . Kupiłem przez sklep z pierwszego posta. Podłączenie do kompa to była walka :evil: Ale z pomoca forum udało się, dopiero sterowniki wskazane przez Pawła_K zadziałały. Czy to co pisze fullrespect o max rozprostowaniu kabelka łaczącego odbiornik z satelitką jest regułą? Pytam się bo to moja piersza aparatura na 2,4 G. edit: Czy nikt poza kolegą nie spotkał się z tym problemem?
krankor Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Nikt więcej nie zauwazył takiej zalezności z tym rozciągnięciem kabelków łączących na maxa? Czy to nie zupełnie znaczenia, byleby antenki były pod kątem prostym do siebie i nie wazne jak daleko od siebie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.