Skocz do zawartości

Hobby King 2.4Ghz

eoker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam tej aparatury od 2 miesięcy. Było trochę problemów z instalacją sterowników do kabla oraz z rozszyfrowaniem oprogramowania, ponieważ nie dają do niej żadnej instrukcji. Po za tym nie stwierdziłem żadnych problemów w działaniu. Latam Easy Gliderem Pro do granicy widoczności modelu i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Jeżeli komuś nie przeszkadza to że wszelkie modyfikacje ustawień aparatury należy wykonać poprzez komputer to myślę że to dobry wybór na początek, ze względu na cenę i bardzo tanie odbiorniki.

• Odpowiedzi 393
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Robert, nie da się zbindować. Modulacja to jedno, a protokół transmisji to drugie.

Transmisja DSM2 jest opatentowana przez JR-a i działa tylko na JR i OEMach (np. Spektrum , E-Flite). Podobnie nie ma niefirmowych FASStów dla Futaby. Nawet Assan działa tylko z Assanem.

FlySky działa z Imaxem i HobbyKingiem (i chyba Eurgle też), bo robi to jedna fabryka na jednym protokole.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś już podłączał tą aparature do symulatora?

na początku w tym temacie było pisane, że możliwe, że trzeba pomajstrować coś przy kabelkach od wtyczki ale nikt tego dalej nie rozwinął...

z zainstalowaniem kabla do configa do tej aparatury nie miałem większych problemów... wystarczy faktycznie nie wtykać kabla przed instalacją, a po zainstalowanie zrestartować komputer i powinno działać.

no tylko kupiłem sobie to na razie, aby polatać i poćwiczyć latanie na symulatorach i nie wiem czy coś z tego będzie:/ może to kwestia ustawień?

mam FMS i Leo's RC simulator i już mam dość latania na klawiaturze ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracając do tematu, mam pytanie : jak zbindować odbiornik? Po włączeniu diody na odb. migają.(W drugim świecą się cały czas i wszystko działa.)W futabie mam przycisk ,a tu jest zworka.

Opublikowano

Włożyć zwore do odbiornika, wlaczyc jak pomne odbiornik najpierw potem przytrzymując przycisk bind włączyć nadajnik

Co do podłączenia kabla jako symulator [przepis z rcgroups] o dziwo działa :shock: ;D :devil:

Opublikowano

Dzięki Marcin za link, odbiornik zbindowany :D . Żałuję, że nie mogę dać plusa, chyba, zę w moim imieniu doda założyciel postu.

Opublikowano

Witam ma pytanko odnośnie tej aparatury 6 ch i kabla do programowania. Czy da się ten kabel jakoś zaprogramować żeby działał na symulatorze ?

Robiłem tak jak powyżej było w RCgroups ale nic

chciałbym uruchomić na phoenixie RC

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, też się stałem posiadaczem tej aparatury :D . Kupiłem przez sklep z pierwszego posta. Podłączenie do kompa to była walka :evil: Ale z pomoca forum udało się, dopiero sterowniki wskazane przez Pawła_K zadziałały. Czy to co pisze fullrespect o max rozprostowaniu kabelka łaczącego odbiornik z satelitką jest regułą? Pytam się bo to moja piersza aparatura na 2,4 G.

edit:

Czy nikt poza kolegą nie spotkał się z tym problemem?

Opublikowano

Nikt więcej nie zauwazył takiej zalezności z tym rozciągnięciem kabelków łączących na maxa? Czy to nie zupełnie znaczenia, byleby antenki były pod kątem prostym do siebie i nie wazne jak daleko od siebie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.