art.pl Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Witam Jakie macie patenty na zabezpieczenie przedłużenia serwa przed samoistnym rozpięciem Wiadoma sprawa ,skrzydla dzielone wiec trzeba mieć rozpinane serwa od lotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Przedłużacz z zabezpieczeniem, np. http://www.nastik.pl/przedluzacz-15cm-zabezpieczeniem-p-1931.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Papierowa taśma klejąca na złącze. Nie ma szansy się rozpiąć. Wystarczy z jednej strony. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Przedłużacz z zabezpieczeniem, np.http://www.nastik.pl/przedluzacz-15cm-zabezpieczeniem-p-1931.html Zamówiłem ale obecnie nie mają na stanie , więc stąd moje pytanko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jeśli wiem że nie będę rozłączał to daje kropelkę CA. Gdzieś widziałem że można było dokupić takie plastikowe cudo, gdzie zamykało się połączenie a ono uniemożliwiało rozpięcie wtyczek ale nie mam pojęcia gdzie to było :oops: EDIT: Coś jak to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Taśma izolacyjna ciasno wkoło a za 18zł to bedzie kilka rolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 wystarczy kawałeczek sklejki 1mm na długość większą niż złączka po około 6mm z każdej strony i na każdym końcu dwa nacięcia w poprzek. Po złączeniu wtyków wystarczy przewinąć przez te nacięcia przewody i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Taśma poza niewygórowaną cena ma jeszcze jeden ważny aspekt, przykazanie że bez taśmy nie poleci sie sprawdza, już nie jeden model rozbił się z powodu rozłączenia się przewodów. Ew. można to laską zakleić tj. klejem termicznym, potrzebna laska ~ 50gr i zapałki/zapalniczka 10gr/2zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Jak na stałe to np. rurka termokurczliwa odp. średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Jak na stałe to np. rurka termokurczliwa odp. średnicy. No raczej nie na stałe Musi być demontowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Wiadoma sprawa ,skrzydla dzielone wiec trzeba mieć rozpinane serwa od lotek Nigdy niczym nie zabezpieczam takich połączeń i jeszcze nie zdarzyło się aby coś się rozłączyło. Ważne aby przewody nie były za krótkie i naciągnięte. Jak mają luz to samo połączenie wtyczka-gniazdo trzyma wystarczająco mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Polutować kable i wkładać bezposrednio do odbiornika jak sie wyrobi posmarowac wtyczke z boku CA i znów ciasno wchodzi najpewniejsze rozwiązanie 100% styk 0 złączek a lut trzyma tak mocno, że prędzej kable puszczą w innym miejscu.Z złączkami mam złe doswiadczenia szczególnie z złączką pakietu z wyłacznikiem kiedys stracił sie styk pry starcie i skonczyło sie tylko na niskim przelocie i glebie w wysoką trawe od tego czasu wszystkie połaczenia lutuje i jest pewniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Z obu przewodów zrób pętelkę i juz nie mają prawa się rozłączyć ;D Początkowo tak robiłem, potem przestałem bo mnie tez nigdy się nie rozłączyło. Podpinając przed lotem wszystkie przewody raczej czujemy czy są jakieś luzy wtyczka - gniazdo czy nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.