Janeczek Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Wkrotce przy pomocy Motyla pokaze co zauwazylem na jednej z Gield Modelarskich : jest to b.mala Turbina cena okolo 2.499 Euro ....(z osprzetem) Podaje wazniejsze dane tech. Turbinki LAMBERT T-32 Kolibri: Ciag 15 N (1,5 kp) Ciezar 200 g Srednica 55 mm dlugosc 125 mm obroty 95.000 bis 243.000 obr/min zuzycie paliwa (Kerosyna) 65 ml/min bylem dzisiaj na stronie gdzie mozna zamowic Turbinke, ale niestety juz , albo jeszcze-nie ma w sprzedazy ... :cry: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Pochwal się gdzie byłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Idąc śladem tej mikroturbinki znalazłem sklep w którym można kupić, ale akurat nie ma http://wings.e-vendo.de/ , oraz stronę producenta (też można kupić): http://www.lambert-modellturbinen.de/html/english.html Co ciekawsze taką miniaturką napędzany jest styropianowy TwinJet, TwinStar :shock: i inne normalnie elektryczne "odrzutowce". Nie ważne jaki ma ciąg za jaką cenę (turbiny elektryczne o podobnym ciagu wychodzą o wiele taniej), ale na pewno dźwięk nie do podrobienia PS A Ty Jan chcesz ją do kolekcji, czy do latania PPS Kurcze, ale fajna ta turbinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 O .... rany jakie to maleństwo. Też by mi się przydała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Tomek pomyśl tylko; latanie jetem pod moim domem technicznie jest już możliwe. No bo start z ręki, a lądowanie lotem szybowym gdzieś w koniczynce (jak na filmie z TwinJetem ze strony producenta turbinki). Toż to rewolucja w sposobie myślenia o tych do tej pory ciężkich i z tego powodu wymagających super sprzętu i przede wszystkim super lotnisk odrzutowcach. Tylko ten mały problem: jak przekonać żonę (a zwłaszcza siebie), że bez takiego 200g maleństwa za 2500 euro nie da się już ani dnia dłużej żyć :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Odczekać 2 lata z mrówkami w okolicach pasa . Cena spadnie do 300 Euro ,a euro będzie po 2 zł :devil: Masz przecież mały odrzutowiec (od nie dawna w domu) to po co Ci drugi ???? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 2500 Euro to lekka przesada Tylko czekać kiedy nasi kochani skośnoocy koledzy zabiorą się za masową produkcję tych maszynek. inaczej nie ma szans aby takie cuda były możliwe dla przeciętnego zjadacza chleba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 1.Motyl -d z i e k u j e za wstawienie zdjec :* 2.Hubert Ty jestes prawdziwy Sherlock Holms - no i jak szybko znalazles ta stronke ! 3.Armand - mala miescinka w srodku Niemiec(raczej na poludniu) kolo Ludwigshaffen Rano o 5 °° wgramolilem sie w auto i po 3 godzinach bylem na miejscu -oczywiscie znowu troche za pozno bo juz na zewnatrz bylo wszystko rozlozone (kilkadziesiat stanowisk modelarzy ktorzy chcieli pozbyc sie nadmiarow modeli sprzetu silnikow itp) do Hali Sportowej byla juz kolejka ( ! ) -a tam w srodku znowu cudenka -stanowisk ze 120 ...zawsze jak tam jestem ,to jestem jak w stanie przedzawalowym ... Z Turbinka poczekam (j e z e l i bym juz kupil- to w gablote i basta) - jestem takiego samego zdania jak Tomek -odczekac az beda w koszach na smieci lezec -przeciez podobnie bylo z Handy/Komorkami -jeszcze kilka lat temu kto by pomyslal ze bedzie je mozna za grosze kupic.... PS: wiec czekamy na Turbinki ze wschodu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanov Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 PS: wiec czekamy na Turbinki ze wschodu .... he he pewnie juz u nich lata takie cos w nie co innych olokicznościach. (SPY) tylko wieczorkiem z proca czekac az nadleci i.............. upolowac . TO BYŁ ŻART Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Nikt mnie nie pochwalil za zdjecie Mustangi -ladnya co ? :wink: Muszę przyznać, ża przy tym zdięciu zatrzymałem się najdłużej, to jest cacko. od samego patrzenia człowiek czuje się szczęśliwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 D Z I E K U J E ! :wink: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Nie lepiej kupić polskiego GTM-70? ciąg-172N waga-2100g średnica ok.120mm długość ok.350mm obroty 20.000-120.000 spalanie 120-600ml/min cena-1950€ Ładny ten mustang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Nie lepiej kupić polskiego GTM-70?... waga-2100g ... Tomek pomyśl tylko; latanie jetem pod moim domem technicznie jest już możliwe. No bo start z ręki, a lądowanie lotem szybowym gdzieś w koniczynce (jak na filmie z TwinJetem ze strony producenta turbinki). Toż to rewolucja w sposobie myślenia o tych do tej pory ciężkich i z tego powodu wymagających super sprzętu i przede wszystkim super lotnisk odrzutowcach. Myślę, że z pewnych względów nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 witam janek a więcej zdjęć to nie masz :wink: pozdrawiam marek ż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 a ktorych ? hi,hi... :roll: oczywiscie pokazalbym zdjecia ale niestety cos mi sie z Komputerem stalo i nie potrafie wstawic zdjec na Forum -przychodzi ta jakas pisanina "url..blablabla+ nr zdjecia" ale zdjecia z tego sie nie otwieraja -nie jestem mocny w komputerach wiec siedze cicho i nie pokazuje zadnych zdjec ...Pozdrawiam Janek 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 pokazalbym zdjecia ale niestety cos mi sie z Komputerem stalo i nie potrafie wstawic zdjec na Forum a z jakiej witryny korzystasz przy wstawianiu zdjec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam Adam -korzystam z imageshack.us -moze skorzystam z czegos innego co pozwoli mi na wstawianie zdjec ? :? Janek To jest proba wychodza takie bzdury : dawniej to jeszcze sie otwieralo teraz juz nie 1441 to jest nr zdjecia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 wyglada poprawnie, powinno dzialac. sprobuj z innej witryny, np fotosik.pl mi wychodzi tak: u mnie dziala. to znaczy ze ty masz problem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Po prostu kopiuj ostatni linka na dole Direct link to image ten na samym dole i potem klikni img i wklej ten link tylko ostatni nie ten który jest zaznaczony na tej fotce którą dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.