Skocz do zawartości

Mala Turbinka

Janeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wkrotce przy pomocy Motyla pokaze co zauwazylem na jednej z Gield Modelarskich :

jest to b.mala Turbina cena okolo 2.499 Euro ....(z osprzetem)

Podaje wazniejsze dane tech. Turbinki LAMBERT T-32 Kolibri:

Ciag 15 N (1,5 kp)

Ciezar 200 g

Srednica 55 mm dlugosc 125 mm

obroty 95.000 bis 243.000 obr/min

zuzycie paliwa (Kerosyna) 65 ml/min

bylem dzisiaj na stronie gdzie mozna zamowic Turbinke, ale niestety juz , albo jeszcze-nie ma w sprzedazy ... :cry:

Jan

Opublikowano

Idąc śladem tej mikroturbinki znalazłem sklep w którym można kupić, ale akurat nie ma :)http://wings.e-vendo.de/ ,

oraz stronę producenta (też można kupić): http://www.lambert-modellturbinen.de/html/english.html

Co ciekawsze taką miniaturką napędzany jest styropianowy TwinJet, TwinStar :shock: i inne normalnie elektryczne "odrzutowce".

Nie ważne jaki ma ciąg za jaką cenę (turbiny elektryczne o podobnym ciagu wychodzą o wiele taniej), ale na pewno dźwięk nie do podrobienia :)

PS A Ty Jan chcesz ją do kolekcji, czy do latania :lol:

PPS Kurcze, ale fajna ta turbinka :P

Opublikowano

Tomek pomyśl tylko; latanie jetem pod moim domem technicznie jest już możliwe.

No bo start z ręki, a lądowanie lotem szybowym gdzieś w koniczynce (jak na filmie z TwinJetem ze strony producenta turbinki).

Toż to rewolucja w sposobie myślenia o tych do tej pory ciężkich i z tego powodu wymagających super sprzętu i przede wszystkim super lotnisk odrzutowcach.

Tylko ten mały problem: jak przekonać żonę (a zwłaszcza siebie), że bez takiego 200g maleństwa za 2500 euro nie da się już ani dnia dłużej żyć :jupi:

Opublikowano

Odczekać 2 lata z mrówkami w okolicach pasa .

Cena spadnie do 300 Euro ,a euro będzie po 2 zł :devil:

Masz przecież mały odrzutowiec (od nie dawna w domu) to po co Ci drugi ???? :rotfl:

Opublikowano

2500 Euro to lekka przesada :( Tylko czekać kiedy nasi kochani skośnoocy koledzy zabiorą się za masową produkcję tych maszynek. :) inaczej nie ma szans aby takie cuda były możliwe dla przeciętnego zjadacza chleba.

Opublikowano

1.Motyl -d z i e k u j e za wstawienie zdjec :*

2.Hubert Ty jestes prawdziwy Sherlock Holms - no i jak szybko znalazles ta stronke !

3.Armand - mala miescinka w srodku Niemiec(raczej na poludniu) kolo Ludwigshaffen

Rano o 5 °° wgramolilem sie w auto i po 3 godzinach bylem na miejscu -oczywiscie znowu troche za pozno bo juz na zewnatrz bylo wszystko rozlozone (kilkadziesiat stanowisk modelarzy ktorzy chcieli pozbyc sie nadmiarow modeli sprzetu silnikow itp) do Hali Sportowej byla juz kolejka ( ! ) -a tam w srodku znowu cudenka -stanowisk ze 120 ...zawsze jak tam jestem ,to jestem jak w stanie przedzawalowym ...

Z Turbinka poczekam (j e z e l i bym juz kupil- to w gablote i basta) - jestem takiego samego zdania jak Tomek -odczekac az beda w koszach na smieci lezec -przeciez podobnie bylo z Handy/Komorkami -jeszcze kilka lat temu kto by pomyslal ze bedzie je mozna za grosze kupic....

PS: wiec czekamy na Turbinki ze wschodu ....

Opublikowano

PS: wiec czekamy na Turbinki ze wschodu ....

he he pewnie juz u nich lata takie cos w nie co innych olokicznościach. (SPY) ;)

tylko wieczorkiem z proca czekac az nadleci i.............. upolowac . :)

TO BYŁ ŻART ;)

Opublikowano

Nikt mnie nie pochwalil za zdjecie Mustangi -ladnya co ? :wink:

Muszę przyznać, ża przy tym zdięciu zatrzymałem się najdłużej, to jest cacko. od samego patrzenia człowiek czuje się szczęśliwszy :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie lepiej kupić polskiego GTM-70?

ciąg-172N

waga-2100g

średnica ok.120mm

długość ok.350mm

obroty 20.000-120.000

spalanie 120-600ml/min

cena-1950€

Ładny ten mustang :D

Opublikowano
Nie lepiej kupić polskiego GTM-70?

...

waga-2100g

...

Tomek pomyśl tylko; latanie jetem pod moim domem technicznie jest już możliwe.

No bo start z ręki, a lądowanie lotem szybowym gdzieś w koniczynce (jak na filmie z TwinJetem ze strony producenta turbinki).

Toż to rewolucja w sposobie myślenia o tych do tej pory ciężkich i z tego powodu wymagających super sprzętu i przede wszystkim super lotnisk odrzutowcach.

Myślę, że z pewnych względów nie :lol:

Opublikowano

a ktorych ? hi,hi... :roll:

oczywiscie pokazalbym zdjecia ale niestety cos mi sie z Komputerem stalo i nie potrafie wstawic zdjec na Forum -przychodzi ta jakas pisanina "url..blablabla+ nr zdjecia" ale zdjecia z tego sie nie otwieraja -nie jestem mocny w komputerach wiec siedze cicho i nie pokazuje zadnych zdjec ...Pozdrawiam Janek 8)

Opublikowano
pokazalbym zdjecia ale niestety cos mi sie z Komputerem stalo i nie potrafie wstawic zdjec na Forum

a z jakiej witryny korzystasz przy wstawianiu zdjec?

Opublikowano

Witam Adam -korzystam z imageshack.us -moze skorzystam z czegos innego co pozwoli mi na wstawianie zdjec ? :?

Janek

To jest proba wychodza takie bzdury :dscn1441yk1.jpg

dawniej to jeszcze sie otwieralo teraz juz nie 1441 to jest nr zdjecia...

Opublikowano

wyglada poprawnie, powinno dzialac. sprobuj z innej witryny, np fotosik.pl

mi wychodzi tak:

dscn1441yk1.jpg

u mnie dziala. to znaczy ze ty masz problem :?

Opublikowano

Po prostu kopiuj ostatni linka na dole

3ib6.jpg

Direct link to image ten na samym dole i potem klikni img i wklej ten link tylko ostatni nie ten który jest zaznaczony na tej fotce którą dałem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.