Jano Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Trzy Dancery dorabianie reszty do gotowych kadłubów. a tu mój już oklejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Trzy piękne gotowe kadłuby do modeli fun-flay zakupione w sklepie Cyber-fly. Każdy z nas dorobił płaty,statecznik poziomy i podwozie według własnego projektu. Ja zrobiłem płaty o rozpiętości 1450 mm pod silnik,OS MAX FL 70,powierzchnia 64 dm3waga gotowego do lotu 215 dkg. Model budowałem kilka dni,w jeden dzień zrobiłem podwozie i statecznik poziomy,dwa dni płaty,oklejenie modelu i wyposażenie też dwa dni,więc w pięć dni model gotowy do lotu. Teraz czekamy już kilka dni na pogodę,żeby oblatać nasze modele a wiatr jak wiał tak wieje,więcej czasu zajmie nam czekanie na oblot niż budowa modelu. No i kilka zdjęć z budowy mojego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Heniu wygląda lepiej jak orginał.Te ozdoby Ci wyszły super.Szkoda że nie podpatrzyłem Cię wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Jano nie mogłeś tego wcześniej zobaczyć,wczoraj czekając na mniejszy wiatr,tak go ozdobiłem. Edit: Jeszcze dziś patrząc na model,statecznik poziomy nie pasował do całości,więc dołożyłem mu kilka paseczków i teraz model wygląda prawie że ukończony. Jeszcze osłona silnika którą muszę sam zrobić,lub może uda się gdzieś taką dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 No, no Heniu.... A ja głupi myślałem, że tylko makiety umiesz robić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam Panie Jano podoba mi sie pana model podoba mi sie najbardziej ze wszystkich,hehe mam tylko pytanie jaki pan tam silnik wsadził? bo mam silnik os max 40sf i trzeba kiedyś cos pod niego zrobic mysli pan czy mozna byloby zostawic rozpiętosc 140cm czy jednak dac pod mój silnik 130-135 ?? i czy by można było dostać w jakiś sposób plany(no oczywiscie kadlub odpada)? jak jeszcze można o coś prosić to chętnie bym zobaczył zdjęcie modelu centralnie z góry i centralnie z boku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ja zrobiłem płaty o rozpiętości 1450 mm pod silnik,OS MAX FL 70,powierzchnia 64 dm3waga gotowego do lotu 215 dkg. Czytaj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 :rotfl: ty Krzysiek też zadałem pytanie do jano, a nie do Henryk S., może sie okazać ze mają takie same modele(pod względem rozpiętosci i wyposażenia),lub też nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Mój model latał na asp61fs.Miał też 1400mm rozpietości ale był o 200g(2000g do lotu) lżejszy niż modele kolegów.Jak chcesz dać tę 40kę to zrób płaty tak jak piszesz,będzie bardziej rasowo wyglądał a i parę gram odejdzie.Ten model pięknie lata.Ja co prawda mój sprzedałem(brak miejsca w hangarze na 3 funy) ale koledzy latają dalej.Zobaczę czy mam jakieś takie ujęcia modelu jak chciałbyś widzieć i dokleję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Są gdzieś do wzięcia plany takiego Dancera ?? (Wiem, że to model od Graupnera, ale może plany ktoś zrobił ?? ) Super zrobiony model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Są gdzieś do wzięcia plany takiego Dancera ?? (Wiem, że to model od Graupnera, ale może plany ktoś zrobił ?? ) Super zrobiony model Z techniczną dokładnością to ... MadMan -> dalej już znajdziesz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Dzięki, mogę prosić autora o "pomógł" dla buwi777, ?? Nadchodzą te "długie zimowe wieczory", os chyba się skuszę :P Tyle, że ja chyba bardziej w elektryka będę celować (spaliną jeszcze ani razu nie byłem w powietrzu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Zrobione z przyjemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Tyle, że ja chyba bardziej w elektryka będę celować (spaliną jeszcze ani razu nie byłem w powietrzu ) Zawsze musi być kiedyś ten PIERWSZY raz :devil: :faja: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Zrobione z przyjemnością Jano - przez pomyłkę klepłeś "pomógł" Czarkowi zamiast Buwi777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Naprawiłem pomyłkę a Czarek ma kredyt:) nie wiem jak to się stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Oo, taki bonus ?? Moderatorzy mają chyba moc cofnięcia :wink:, a jak nie to postaram się zapracować na ten punkcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.