Gość slawekmod Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Chyba przeceniacie moje siły koledzy.Nie wiem czy uda mi się kupić depron 3mm.Dziś się rozejrzę za tym.W skrzydło mam zamiar wstawić dwie rurki węglowe fi 5mm- mam takie pod ręką.Może mi ktoś podpowiedzieć jaka jest rozpiętość tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 W modelarnia.pl na Bitwy Warszawskiej w Warszawie widziałem ok. 20 dużych (1m/1,2 m) arkuszy 3mm depronu białego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 W modelarnia.pl na Bitwy Warszawskiej w Warszawie widziałem ok. 20 dużych (1m/1,2 m) arkuszy 3mm depronu białego. Niestety do Wawy mam 180km.Rozejrzę się w Ostrowcu za tym towarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Komfort mam 150 metrów od domu.Do mojej Funtanki Szymon zamówił mi silnik 3530 -1400,To będzie masakra.Muszę tylko subtrimem zdjąć zakres gazu do 75% Nie wiem czy to ograniczy moc regulator chyba i tak się ustawi po swojemu i da pełny zakres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Dam radę Radek.Mogę zrobić na przełączniku w T10 "skrót mocy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Komfort mam 150 metrów od domu. Powinien w nim być "Izoflor" 3mm (w Łodzi w Komfortach jest), więc i u Pana powinien być. Nie wiem czy uda mi się kupić depron 3mm. Chce Pan budować z prawdziwego depronu czy z pokładów pod panele ? Ja wykonałem kolejne loty w jednym niemal nie umarłem ze strachu jak przez przypadek, usiłując włączyć odliczanie czasu, wcisnąłem na aparaturze LOCK i silnik nie schodził ani nie szedł na wyższe obroty po ok. 3 min dopiero zauważyłem jego blokadę. Najbardziej mnie jednak trapi to że jedną część zboża nad którym latam już ścięto, jak zetną drugą nie będzie jak lądować. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zrobię z podkładów pod panele.Ma to być model niskobudżetowy dosłownie do latania za blokiem.Z kataną 112cm przekombinowałem bo miała być małym modelem a wyszła duża :? .A takim deproniakiem polatam wszędzie tym bardziej że ma około 90cm rozpiętości. PS:daj spokój z tym panem (chyba staro wyglądam na tym avatarze, dziwne bo czuję się na 18 lat ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 a nie lepiej pomyslec jednak o epp? depron jest ok-ale skoro chcesz latac modelem byle gdzie - to i dziwne ladowania pewnie tez bierzesz pod uwage szkoda czasu na klejenie i naprawy.. poza tym, przy odrobinie wprawy zmontujesz ją w jedno,dwa popołudnia bez czekania na schnięcie kleju choć z drugiej strony, lubisz "raczyć się" kawałkami powstawania modelu, iwęc takie tempo to w Twoim wypadku chyba żaden argument ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Marku, piątkami do nieba będą szły ....depronowe Funtany .Jak będzie fajnie latało to zamówię taką u Ciebie z EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 hehehe- na razie nie mam w planach ale samemu wytniesz to skalpelem/nożykiem raz-dwa świrowałem dzisiaj trochę dwupłatkiem: nie dość że zaliczyłem kilka razy krzaki -to jeszcze nieźle mnie zwinęło do... Wisły! dobrze że przy brzegu... gdyby to był depron -pierwsza piątka lecialaby własnie na wieczną wachtę w stronę zachodzącego slońca... hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 To tak: Model lata świetnie. Hariery, beczki itp to dla niego pikuś. Proponuję wzmocnić skrzydło rurką węglową 2mm bo pręt jest trochę wiotki lecz starcza. Próbowałem robić zawis ale gdy model leci na lewą stronę to nie daje go rady podnieść bo mam za słabe wychylenie (muszę to poprawić) Model lata na takim wyposażeniu: Silnik Hacker Style 20-22L Regulator Tower Pro Mag 8 25A 4x serwa HXT 900 Pakiet FlightPower 1300mAh 20c Pakiet 2 Turnigy 800mAh 20-30c Polecam ten model dla osób którzy lubią się zabawić nisko nad ziemią bez obawy o duże szkody :jupi: Panie Sławku jak tam Funtana ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Kolega wytnie mi Funtanę plotterem .Jak tylko ją dostanę to zaczynam klejenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 To tak:Model lata świetnie. Hariery, beczki itp to dla niego pikuś. Proponuję wzmocnić skrzydło rurką węglową 2mm bo pręt jest trochę wiotki lecz starcza. Próbowałem robić zawis ale gdy model leci na lewą stronę to nie daje go rady podnieść bo mam za słabe wychylenie (muszę to poprawić) Model lata na takim wyposażeniu: Silnik Hacker Style 20-22L Regulator Tower Pro Mag 8 25A 4x serwa HXT 900 Pakiet FlightPower 1300mAh 20c Pakiet 2 Turnigy 800mAh 20-30c Polecam ten model dla osób którzy lubią się zabawić nisko nad ziemią bez obawy o duże szkody :jupi: Panie Sławku jak tam Funtana ? Pozdrawiam. To coś dla mnie xD A na jakim śmigle latasz?? 11x4.7?? Można też powiększyć stery troszkę [chciałem to zrobić sobie ale nie mam planów w cad] Panie Sławku depron na ploterze? Wycięcie tego ręcznie to max 1h pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 latam na 9x8 ale trochę się grzeje Próbowałem na 10x4,7 i też się grzeje. Musze zobaczyć jak będzie na 9x6 lub 8x6-7. Ładowarki nie mam to tak szybko nie polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Panie Sławku depron na ploterze? Wycięcie tego ręcznie to max 1h pracy :] sam napisałeś że będzie perfekcyjnie a wyskakujesz tu z "ręcznie" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Panie Sławku depron na ploterze? Wycięcie tego ręcznie to max 1h pracy :] sam napisałeś że będzie perfekcyjnie a wyskakujesz tu z "ręcznie" :mrgreen: Twierdzisz więc Adamie że nie można wyciąć perfekcyjnie używając do wycinania własnych rąk? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Mogę wyciąć ręcznie Funtankę , nie ma problemu tylko nie ma u nas depronu 3mm rozsądnej jakości więc kolega mi wytnie wszystko za jednym zamachem.Jak nie da rady wciąć z różnych przyczyn to sam ją wytnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Twierdzisz więc Adamie że nie można wyciąć perfekcyjnie używając do wycinania własnych rąk? wyciąć ręcznie oczywiście można bardzo dobrze, ale nie perfekcyjnie np. nożyk może się przytępić i zadrzeć kawałeczek depronu a to byłoby niedopuszczalne :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 O wy łobuzy, śmiejecie się ze mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Sławku niech się śmieją. Grunt to dobry humor.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.