Gość kotecek Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Pszów - nowa modelarnia lotnicza od 19.09.2009 w MOK zapraszamy
piejar Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 O... to o rzut beretem . A dziadków też przyjmują czy tylko młodzież?
Air Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 2. Air :a) model Junior CCCP (wzbudził totalny zachwyt u oglądających go "starych" modelarzy), dwa silniki na CO2 (z czego jedne coś podobno niesprawny), Silnik radziecki jest nie tyle niesprawny co nie do końca sprawdzony po naprawie (założenie nowego tłoczka) i niewyregulowany - krótko działał ale działał. Silnik czeski natomiast nie był nigdy uruchamiany. Warto by go naoliwić delikatnie jakimś olejem silikonowym przed uruchomieniem. I czekam z niecierpliwością na obiecane fotki z oblotów.
Janosik72 Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 A o swoich modelach nie wspomniales Zycze powodzenia na pierwszym spotkaniu z rodzicami i przyszlymi modelarzami Piejar chyba kazda modelarnia ma "dziadkow" ,przeciez to najwieksza pomoc i skarbnica wiedzy ,doswiadczenia dla narybku modelarskiego.Instruktor sam sobie nie poradzi z gromadka dzieci i ich tysiacem pytan :wink:
piejar Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Dziadek ledwo nadąża ze swoim "modelowaniem" dookoła domu ale na pewno umówię się z koteckiem i wpadnę choćby po to żeby spotkać kolegę z forum
Air Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 http://www.cardmodels.info/free-models/ http://www.rigbypapermodels.com/at_mar_44.pdf O coś w tym stylu chodzi?
Janosik72 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 mialbym nadajnik i odbiorniki do podarowania ale na 35 kwestia kto go dostanie i koszty przesylki a ich nie znam zadne cudo ale 6 kanalow z rewersami aha i jeszcze sanwe rd 6000 ale cos sie jej stalo potrzeba jej naprawy (chyba) bo nadajnik pracuje tak jak powinien chodzi mi o wyswietlacz ale nie ma zadnego polaczenia z odbiornikiem (poruszalem na forum , znajdziesz) jak by co to na PW
Air Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 coś jak ten drugi, ale jak można to po polsku No nie, jeszcze po polsku... :shock: Na naukę nigdy za późno. Niestety w dobie internetu "inglisz" jest niezbędny... Już nie raz przekonałem się, że najciekawsze i najbardziej przydatne rzeczy (w tym plany, porady techniczne - nie tylko modelarskie) są właśnie w tym języku 8)
piejar Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 kotecek - jeżeli masz problemy z ingliszem to pomogę
piejar Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Cieszy dobry start modelarni no i kariera medialna. Żeby tylko się Wam w głowach nie poprzewracało :devil: W zakresie modeli MM to przypominam się z moją ofertą z maila na PW.
Janosik72 Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 A jaki problem masz zrobic ? Ja dwa czy trzy tygodnie w kilka godzin zrobilem delte a w zeszla niedziele po poludniu zrobilem MK 34 tez kilka godzin wez chlopcow kolo siebie i im pokaz . Dzieci a teraz wam instruktor pokaze jak zrobic model latajacy w dwie godziny I masz na bank spokoj i zainteresowanie dzieci przez cale zajecia ,a jeszcze jak wyjdziesz z nimi i polatasz to juz bedziesz dla nich idolem :wink: Pozdrawiam Jan
piejar Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Sky Lady jest do załatwienia choć po przejściach :lol2: A jakiegoś kompa z FMS-em macie do suchej zaprawy?
Leda_g Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 To i ja jeszcze coś pewnie znajdę. Mam chyba małego Discusa z Graupnera (nowy), a może jeszcze coś by się znalazło. Model będzie do odbioru u Marka w Bielsku.
diem Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Gdzie dokladnie macie ta modelarnie w Pszowie? Jest to moze blisko koscioła? Jutro tam bede na urodzinach, moze uda mi sie wyskoczyc na chwilke i zabrac jakis mały upominek jak znajde w graciarni. Z pewnoscia jakis lipo 2s by sie przydal do sky lady.
diem Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Super, to postaram sie na chwilke zajrzec, bede w Pszowie od 14. Ewentualnie poprosze o numer telefonu do Ciebie na wszelki wypadek.
piejar Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 ...ps.kiedy mogę odebrać model (mieszkasz obok mnie) ? A jutro mam zajęcia , to by była bajka jak bym dzieciakom go pokazał !!! Tak lekko nie ma, bo póki co ten model ma mój kumpel a ja mam z kolei jego model (w celu "ulotnienia", udanego zresztą). A mieszkam w Radlinie, niedaleko urzędu miasta. albo przyjedź do nas jutro na zajęcia (14 - 19) Z pewnością zajrzę kiedy uporam się z "modelowaniem" dookoła domu. Poza tym usiłuję ukończyć Mayday od Marka Rokowskiego no i pracuję nad modelem AN2 pod FMS 8). A Mayday pod FMS jest gotowy do pobrania tutaj: http://www.napolskimniebie.pl/download/mayday.zip
mammuth Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Masz moze wiecej fotek z modelarni ?? Smialo wstawiaj !! Moze tez stworz jakas liste co juz masz dla chlopakow i ewentualnie co by sie przydalo
samolocik Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Pześlij proszę na PW namiary do przesyłki to podeślę Wam ten model http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1317 w stanie do złożenia, bez wyposażenia.
Gość Anonymous Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Nie odbierajcie tego na poważnie, ale czy tylko ja mam wrażenie, że na tapecie monitora jest modelka stojąca do połowy ud w wodzie ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kotecek, dobrą robotę odwalasz z tą modelarnią! Godne podziwu, serio!
mammuth Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 strejla_u, tylko uda w glowie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.