tomeks Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pilot - Moje zmagania z człowieczeństwem Więcej na Bakcylu oraz na Facebooku. Pomóżcie mi promować modelarstwo i klikajcie Lubię to na mojej stronie na Facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksionc Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jakie fajne "laczki"!! Masz cierpliwość, nawet sznurówki są-zazdroszczę i podziwiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tak dawno nic przy nim nie robiłem, że zdążyła mu wyrosnąć broda. Więcej na Bakcylu oraz na Facebooku. Pomóżcie mi promować modelarstwo i klikajcie Lubię to na mojej stronie Facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Po dwóch latach od rozpoczęcia i roku pracy (około 700h) oblataliśmy dzisiaj Sopwitha. Samolot super zachowuje się w powietrzu. Bardzo prosty pilotaż. Przy podejściu do lądowania można go wyprzedzić truchtem. Teraz zostało dokończyć pilota i zrobić makietę silnika. Dziękuje za pomoc w budowie przekładni silnika Piotrkowi Świderskiemu i Markowi Czubie oraz pilotowi oblatywaczowi Januszowi Olszówce i oczywiście całej mojej rodzince, Justynie Agacie i Iwonie, za wsparcie i okazaną cierpliwość. Oto kilka zdjęć. Reszta na www.bakcyl.systemart.pl i Facebook. P.s. Pomóżcie mi promować modelarstwo i klikajcie Lubię to na mojej stronie na Facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Olszówka Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Witam, Tomku moje gratulacje model lata bosko,mało kiedy w pierwszym locie można puścić drągi i model przeleci połowę lotniska.Super trafiłeś z ustawieniami sterów,zero problemów w pierwszym locie.Myślę że będzie to Twój ulubiony model.Lataj nim jak najwięcej bo naprawdę cieszy oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam.Napisz coś więcej nt zastosowanej przekładni,czy to może Toni Clark. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 model pierwsza klasa , tylko te kółka chyba ciut nie skalowe :? mam pytanie czy kolor skrzydeł to odpowiednik koloru PC10 jeśli tak to jak go zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Przekladnia zaprojektowana przez mojego brata i wykonana w za przyjaznionej firmie. Na poczatku byly problemy z ślizganiem, okazalo sie ze smiglo mialo zbyt duzy skok 30/22. Potem zaczely sie problemy z zwalaniem paska z duzego kola ale po dodaniu nacigacza przeklania zaczela chodzic super, a dzieki niej model lata bardzo wolno wydajac dosyc przyjemny odglos, a silnik napedza smiglo ktore ma szanse wystawac z owiewki. Teraz jest 26x18 a docelowo bedzie 28 x 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Gratulacje, Kolejny latający Sopwith. Pozdrawiam A.W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 hallo, bardzo pomyslowo wykonany model pilota, gratuluje. Bardzo by mnie interesowalo, czym pokryta jest glowa, poniewaz powierzchnia jest tak super gladka i lekko polyskliwa ??????? pozdrawiam, Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Głowa to styrodur pokryty warstwa zywicy, potem podklad samochodowy i akryl samochodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Pacek - koła faktycznie o jeden cal za male ale nie mialem innych aby nie wazyly 1kG. Kolor dobierany na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 tam gdzie kupowałem swój kit camela mają fajne lekkie skalowe kółka, dla twojego Pupa to 1/3 czyli 10 cali, tylko cena 30 funtów + przesyłka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 mało kiedy w pierwszym locie można puścić drągi i model przeleci połowę lotniska.Super trafiłeś z ustawieniami sterów,zero problemów w pierwszym locie... I tu Janusz podniósł najważniejszą kwestię. Model jest świetnie wykonany. Wielkość kół się zmieni, pilota ogoli, model będzie wersją pocztową (bez km) ale, co najważniejsze, świetnie ba! doskonale latający. Latający niezwykle realistycznie. Gdyby nie perfekcyjna modelarska robota Tomka - Tomku, jeszcze raz moje gratulacje - nie ulotniłby go nawet działający, z wywiewami, karabin na dużych kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 pacek jak możesz to daj linka jak kiedyś bedę przy kasie to sobie sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 nie ma sprawy http://www.mickreevesmodels.co.uk/~mickreev/Bipes/p2bipe.html był moment, że myślałem o skali 1/3 dla camela, ale jak patrzę na twojego PUP-a to widzę, że jeszcze za "młody jestem" :mrgreen: no i gdzie to bydle trzymać :?: :mrgreen: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Oblot w obiektywie Marka Czuby Oto kilka zdjęć. Reszta na www.bakcyl.systemart.pl i Facebook. P.s. Pomóżcie mi promować modelarstwo i klikajcie Lubię to na mojej stronie na Facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam MOJE GRATULACJE. Doceniam Twoj naklad pracy wiem sam ile godzin pracy i wyrzeczen ten sukces kosztuje . Napisz czy traktujesz ten model jako makieta zawodnicza, czy tylko model do latania przyjemnosciowego .Co do kol tego modelu mam rysunki i opisy jak wykonac je samodzielnie. nie jest to wielki problem. Pozdrawiam Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jak sprawują się odciągi? Jesli możesz to wrzuć fotki zaczepów. W moich mniejszych modelach były z tym problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 1. Nie, nie robiłem go na zawody. Konstrukcja jest pół makiety. Staram się wykończenie tylko makietowe zrobić. 2.Odciągi na razie oki. Na początku po odpaleniu silnika się tylko poluźniły, ale po poprawieniu jest oki. Zrobiłem je z liki stalowej 1mm i snapów 3mm tylko zamiast tych oryginalnych sworzni, dałem z śruby m2 takie nie gwintowanej do końca, jak w śmiglakach. Jokoś nie zrobiłem zdjęć. Jak będę na lotnisku to cyknę. 3. Chciałem zrobić jeszcze makietę silnika tylko zastanawiam się jak to będzie wyglądało bo przez przekładnie nie zmieszczą się dwa cylindry. Myślicie, że mimo to warto zrobić? p.s. Wczoraj zrobiłem jeszcze 5 lotów. Latanie tym to bajka, polecam wszystkim. Niby waży 16 kg a w powietrzu wygląda na bardzo lekki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.