Irek M Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 3. Chciałem zrobić jeszcze makietę silnika tylko zastanawiam się jak to będzie wyglądało bo przez przekładnie nie zmieszczą się dwa cylindry. Myślicie, że mimo to warto zrobić? Jak już tyle zrobiłeś to i atrapę cylindrów warto zwłaszczxa, że pod maską jest duzo miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 nie wiem jak bardzo przekładnia jest z przodu ale może wystarczy jak zrobisz tylko połówkę silnika bo i tak naprawde widać go tylko z przodu. Mam taką atrape do swojego camela. tu jest kopalnia wiedzy o budowie makiet, http://www.rcscalebuilder.com żeby coś zobaczyć trzeba sie zarejestrować. Polecam. Jest kilka relacji z budowy PUPa w 1/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 1. Znam te stronę. Jak się przygotowywałem do budowy to wiele godzin tam spędziłem. 2. przekładnia jest całkiem z przodu. i niema szans aby zmieścić nawet połówki. Myślę, że zrobię silnik, nawet bez tych 2 cylindrów będzie lepiej niż taka czarna dziura jak teraz jest. Wytoczyłem już testowy cylinder, ponieważ mam do dyspozycji 2kg to toczę z dębu(jeden cylinder tylko 70g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Film z oblotu modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Cudo :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 oprócz super modelu, zbudowałeś maszynę czasu, super relacja z przyszłości :mrgreen: 23.11.2011 :mrgreen: :?: ale poza tym strasznie zazdroszczę super model, może kiedyś i ja się doczekam ulotnienia camela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Miałem nadzieję swoją pracą cofnąć się w czasie do 1918 a montażysta zafundował wyprawę w przyszłość. Dwa lata pracy poszło na marne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Super oblot, Dobry pilot, widać że pracuje w zakrętach sterem kierunku. Pozdrawiam i szykuj go do startów w F4G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam. Pilot to był starszy oblatywacz Janusz z tego co zauważyłem. A tak pozatym to jak ostatnio widziałem tego Sopwitcha to był chyba jeszcze bez skrzydeł. Gratulejszyn oblotu Tomku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Piekny samolot ,chodz wole maszyny z II wojny to ta jest naprawde super. Ocena w skali od 0 do 10 daje 20 PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Sopwith po prawie dwóch latach przerwy znowu lata. Dostał nowy motor MVVS58 i ma teraz spory zapas mocy. (Czemu w tym wątku widzę posty w odwrotny kolejności?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Taki feler forum. W bardzo dużej ilości tematów tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Podróż w czasie. 08 czerwca 1917r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsair LZ Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Podróż w czasie. 08 czerwca 1917r. ..... Tomku, kurde, alufelga w prawym górnym rogu pierwszego zdjęcia!!!! Żałuję, że dzisiaj nie mogłem być na lotnisku i zobaczyć na własne oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.